Urakka-Rajaniemi katseli Nolla-Kilpeläisen ennätyshulinaa

Jukurien kiistaton ykköstorjuja Sami Rajaniemi on pelannut mikkeliläisten maalilla hyvää kautta. Välillä edessä on ollut häiriönä parikin vastustajan maskimiestä aivan rauhassa, kuten tässä Pelicansin Henri Heino ja Miska Siikonen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Kuopiossa nähtiin perjantaina enemmän kuin pienimuotoista liigahistoriaa, kun KalPan Eero Kilpeläinen, 31, siirtyi liigakaukaloiden ykköseksi nollapelitilastossa.

"Eihän nollalla maalilla kieltämättä koskaan voita, mutta joskus voi saada pisteen mukaansa."

Jukurit 19 torjunnalla nollannut Kilpeläinen piti maalinsa koskemattomana runkosarjassa 42. kerran. KalPa voitti mahdollisimman niukasti 1-0 Arttu Ilomäen maskin takaa laukomalla osumalla.

Kilpeläiselle nollapeli oli kauden neljäs. Vain yhdestä päästetystään maalista huolimatta pisteettä jääneen Jukurien Sami Rajaniemellä nollapelejä on tällä kaudella yksi ja uralla kuusi.

- Eerollahan on hieno ura. Hän on tosi hyvä maalivahti. Onnittelut vain, Rajaniemi toteaa.

Milloin Ylivieskan mies (Rajaniemi) voisi ehtiä Juvan (Kilpeläinen) torjujan nollapelilukemiin?

- Paljos sillä Eerolla onkaan ikää? Kai sitä jo 31-vuotiaana voisi sen verran olla nollapelejä koossa. Oisko mulla nyt takana kahdeksan nollapeliä (pudotuspeleineen seitsemän), Rajaniemi naurahtaa.

Rajaniemikin on ykkönen ainakin yhdessä tilastossa. Hän on pelannut Jukurien luukulla tällä kaudella 2691 minuuttia, kolmisen ottelua enemmän kuin toiseksi kovin urakkamies Pelicansin Janne Juvonen.

Viime kaudella puoliksi Pelicansin ja Kärppien miehenä torjunut Rajaniemi, 24, kellotti tuolloin runkosarjan peliajakseen vajaat 1780 minuuttia. Kärppien pronssijoukkueen ykköstorjujana kertyi pudotuspeleissä 732 minuuttia lisää.

- Tätä vastuuta lähdin Mikkelistä hakemaan. On mukavaa, että valmennus on luottanut.

Rajaniemen kausi on ollut vahva, vaikka Jukurien kone onkin yskinyt viime kuukaudet. Helmikuussa Rajaniemen torjuntaprosentti näyttää lukemaa 92,4. Hänen helmikuun kuuden pelinsä päästettyjen maalien määrä on 12. Joukossa on jo kaksi yhden päästetyn maalin peliä, mutta niistä kummastakaan ei tullut merkintää voittosarakkeeseen.

- Tällaista tämä homma on kevättä kohti, kun kaikki saavat puolustustaan tiiviimmäksi. Eihän nollalla maalilla kieltämättä koskaan voita, mutta joskus voi saada pisteen mukaansa.

Jukurit on jäänyt nollille viimeisimmän hieman runsaan puolentoista kuukauden aikana kuudesti. SaiPa, HIFK ja KalPa ovat vieneet sinä aikana mikkeliläisistä voiton 1-0.