Umpisurkea ylivoima koitui Ilveksen kohtaloksi - Pelicans vei kolme pistettä Hakametsästä

Vili Sopanen oli Pelicansin tehomies kahdella maalillaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Vili Sopanen oli Pelicansin tehomies kahdella maalillaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Uuden Ilveksen ensimmäinen ottelu oli kotipeli Pelicansia vastaan tutussa ja turvallisessa Hakametsässä. Jos kabinettien puolella asiat ovat vahvassa myllerryksessä nähtiin kaukalossa viime ajoilta tuttu Ilves.

Tupsukorvat aloittivat ottelun pirteästi ja siirtyivät johtoon Teemu Rautiaisen maalilla heti vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Kauan iloa ei kuitenkaan kestänyt, kun ensimmäisen ottelunsa tämän vuoden puolella pelannut Justin Hodgman naulasi tasoituksen vain vajaata minuuttia myöhemmin.

Ilves pelasi ensimmäisessä erässä yli kahdeksan minuuttia ylivoimaa, mutta sai sinä aikana Pelicansin maalia kohti vain yhden laukauksen. Erikoistilanteet puhuttivatkin molemmissa päissä pukukoppikäytävää.

- Meillä oli erinomaista alivoimaa. Se oli tasapainoista ja vahvaa. Siinä iskettiin silloin kun paikka oli, ja supistettiin pieneksi kun oli sen paikka. Irtokiekkoja ei tullut, tai jos tulikin, niin pakit pystyivät laittamaan ne tolpilta ulos, Pelicansin käskijä Petri Matikainen ylisti alivoimaryhmäänsä.

Jääkoneen toisella puolella Ilves-luotsi Karri Kiven nuotti oli päinvastainen.

- Meinasin muutaman kerran ottaa aikalisänkin siinä ensimmäisen erän ylivoimien aikana, että olisi jotenkin saanut pysäytettyä sen. Emme saaneet ylivoimaan tolkkua edes pelaajavaihdoksilla, että joku olisi ottanut sitä liiderin paikkaa ja olisimme saaneet sitä kautta tulosta aikaiseksi, Kivi manasi.

Alkusyksystä Ilveksellä oli naapuriseura Tapparan kanssa jonkin aikaa Liigan parasta ylivoimaa. Viimeisen kahden viikon ajalta saldo on kuitenkin koko sarjan surkein.

- Ei se ole viime aikoina toiminut yhtään. Se on selvää, että siihen täytyy löytää lääke. Huomenna aamulla kun sumpit on naamassa, täytyy katsoa koostumukset, että mitkä olisivat sellaiset millä saisi jotain aikaiseksi.

Ottelun puhuttanein tilanne nähtiin toisessä erässä, kun Pelicansin kovaotteinen jenkkipakki Ben Blood taklasi keskialueella kovaa maanmiestään Jerry D'Amigoa. Taklauksen jälkeen seurasi nyrkkihipat Ilves-puolustaja Veli-Matti Vittasmäen kanssa. Blood keräsi tilanteesta peräti 39 jäähyminuuttia.

Kivi ei nähnyt Bloodin taklausta erityisen törkeänä.

- En nähnyt sitä kovin tarkasti, että mihin se osui. Videolta varmaan näkee paremmin. Meiltä tuli huono syöttö siihen keskelle, ja Blood tuli sieltä taklaamaan. Kilpaurheilussa tulee näitä välillä. Tällaiset pitäisi vaan pystyä käyttämään hyväksi, niitata mustaa häkkiin ylivoimalla.

Pelicans-luotsi Matikaisen lausunto oli huomattavasti virkaveljeään lyhyempi.

- En kommentoi mitään. Aikaisemmin jos olen mennyt jotain väärin kommentoimaan, niin siitä on tullut hirveä show. En sano siis mitään.

Ilves ei saanut hyödynnettyä yhteensä seitsemän minuutin ylivoimaansa, vaan päätti sen joukkuerangaistukseen väärästä vaihdosta. Seuranneen tasavajaan aikana Vili Sopanen vei pelikaanit jo 3-1-johtoon. Ilves ei tästä enää toipunut.

Pelicans vahvisti voitollaan asemiaan suoralla pudotuspelipaikalla. Kuudentena majailevilla lahtelaisilla on nyt seitsemän pisteen etumatka seitsemäntenä väijyvään Ässiin.

Ilveksen pudotuspelijahti vaikeutui entisestään. Matkaa kymmenentenä olevaan Sportiin on nyt viisi pistettä.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään perjantaina. Ilves saa vierakseen pisteen tupsukorvia edellä olevan Jukurit, kun taas Pelicans matkaa Vaasaan Sportin vieraaksi.