Ulkojäät – Millä ihmeellä pipo pysyy Ilves-vahti Toivosen maskin päällä?

Ulkoilmaotteluissa on nähty vuosien varrella – Suomessa ja maailmalla – monenmoisia varusteita ja virityksiä. 

Jos joku ihmettelee, miten pipo pysyy Ilves-vahti Hannu Toivosen maskin päällä, niin Jukka Raution kuva aamulta paljastaa "nippusiteet".

 

Toivonen ja tupsupipo. Ilveksen Hannu Toivonen valitsi ulkoilmaottelun maskinsa päälle seuransa tupsupipon. Myssy pysyy pikkuklipseillä paikoillaan, vaikka Toivonen tekisi räväköitäkin torjuntaliikkeitä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Myös Tapparan Dominik Hrachovinalla oli valmistavissa jääharjoituksissa maskinsa päällä pipo, täysoranssi Tappara-myssy, mutta torjuntavuoro osui Teemu Lassilalle. Kokenut turkulaistorjuja luottaa ulko-olosuhteissakin pelkän maskin lämmittävyyteen.

Kahden erän jälkeen tulostaululla komeilevat Tapparan johtolukemat. Toisen erän ainokaisen viimeisteli Juhani Jasu, joka on muutenkin ollut ottelussa elementissään. Jasu alusti avauserässä myös Teemu Nurmen laukoman 1–1-tasoituksen. Jasua seuratessa ei voi välttyä ajatukselta, että Eurajoelta lähtöisin oleva sentteri on selvästi viettänyt ulkojäillä lapsuus- ja nuoruusvuosina tunnin jos toisenkin.

 

Juhani Jasu ottelun avauspuoliskon hahmo tekemällä tehot 1+1. Tässä Jasu on villeniemismäisissä häirintähommissa Ilveksen Hannu Toivosen maalilla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto