Ulkoilmaottelu – pleksit huurussa, joukkueet eivät

Ulkoilmaottelun avausseremoniat olivat näyttävät. Pyrotekniikkaa nähtiin kaukalossa ja myös kentän kulmissa.

Pitkään odotettu ulkoilmaottelu täytti – ainakin avauserässä –  toiveet ja katsomon. Sorsapuiston lehtereille ahtautuneet katsojat pääsivät todistamaan kahta täysosumaa.

Avauskiekon pudotti – tai heitti – Jukka-Emil Vanaja Kummeli-kollegansa Mauno Ahosen esityöstä. Vielä siinä vaiheessa kolme putkikatsomoa eivät näyttäneet täpötäysiltä, mutta erän edessä tyhjät paikat olivat vähissä. Yleisömäärää ei vielä kuulutettu, mutta alustavan arvion mukaan Sorsapuistossa on paikalla yli 12 000 katsojaa.

Juho Liuksiala vei Ilveksen johtoon Jerry D'Amigon syötöstä. Tappara tuli Teemu Nurmen osumalla tasoihin vajaat kaksi minuuttia ennen erätaukoa. Nurmi pääsi nautiskelemaan Juhani Jasun tarjoilemasta namupassista ja kiskaisi kiekon verkkoon sydämensä kyllyydestä. Pipopäiselle Hannu Toivoselle ei jäänyt mahdollisuuksia ehtiä eteen.   

Avauserä oli hienokseltaan aktiivisella otteella otteluun startanneen Ilveksen hallintaa.

Brett Bulmer kilautti ennen maaleja Tappara-vahti Teemu Lassilan vartioiman maalin tolppaan. Osumaa tarkasteltiin videolta, mutta kiekko ei missään vaiheessa ylittänyt maaliviivaa. Erän jälkipuoliskolla Bulmer sai kiekon kasvoihinsa, mutta kanadalainen pystyi toisessa erässä jatkamaan kamppailua.

Avauserän vaarallisimmat tilanteet loihti Ilveksen uusittu ykkösvitja eli Aleksi Mustosen johtama ketju. Etenkin sentteri Mustonen oli vireessä, mutta myös laiturit Teemu Rautiainen ja Michael Keränen väläyttelivät. 

Tappara luistelutti Sorsapuiston ulkoilmakaukaloon 16-vuotiaan Toni Utusen. Alle 17-vuotiaiden poikamaajoukkuepelaaja pääsi tositoimiin kahdessa vaihdossa. Peliaikaa päätyi tilastoihin 36 sekunnin verran. Kirvesrintojen toinen tulokas, 21-vuotias Anton Levtchi, viiletti kentällä kuudessa vaihdossa ja kirjautti peliaikatilastoon 4.33 jääaikaa.