Tuttua turkoosia ylle – Mustonen palaa kahden Ruotsin-kauden Pelicansiin

Joel Mustonen pukee jälleen päälleen Pelicansin sotisovan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pelicans pönkittää keskushyökkääjäosastoaan Joel Mustosella. Kaksi edelliskautta Ruotsissa kiekkoillut Mustonen, 24, on tehnyt tulevan kauden kattavan sopimuksen lahtelaisjoukkueen kanssa.

Mustonen pelasi juniorivuotensa Ruotsissa ja siirtyi ensimmäistä kertaa kotimaan Liigaan kaudella 2012–2013. Hyökkääjä edusti tuolloin kahden kauden ajan Pelicansia ja sai tililleen kaksi ottelua myös miesten maajoukkueessa.

Lahdesta matka jatkui takaisin Ruotsiin ja Örebron riveihin. SHL:n 90 ottelussa Mustonen kokosi pisteet 22+19.

– Joel Mustonen on nuori, nopea ja kiekollisesti taitava hyökkääjä, joka sopii pelaajaprofiililtaan mainiosti Pelicansiin. Pelicans ja Lahti ovat Mustoselle ennestään tuttuja toimintaympäristöjä, mikä varmasti omalta osaltaan helpottaa sopeutumista, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi Pelicansin verkkosivuilla.

– Tosi hyvä fiilis. Tuttu paikka, tunnen monet jätkistä ja olen jutellut koutsien kanssa, niin täällä pystyn keskittymään täysillä pelaamiseen. Edellisen visiitin jälkeen olen tehnyt kovasti hommia fysiikan kanssa ja sillä osastolla olen myös mennyt selvästi eteenpäin. Uskon, että palaan parempana pelaajana, mutta sen saavat arvioida lopulta muut, Mustonen arvioi.

Pelicans pelaa kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa jo torstaina, kun Isku Areenalla vastaan luistelee KHL-joukkue Severstal. Joukkueet kohtaavat toistamiseen heti perjantaina.