Tuttu tehottomuus Ässien syntinä myös kauden viimeisessä pelissä

Jarno Kärki oli pudotuspeleissä Ässien tehottomuuden ruumiillistuma. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässien kausi päättyi lauantaina tylyllä tavalla, kun joukkue hävisi ensimmäisessä jatkoerässä Ilvekselle lukemin 0-1. Patapaitojen kausi päättyi monella tapaa samalla tyylillä kuin se sujui koko pitkän talven ajan. Tehottomuus oli joukkueen suurin ongelmakohta, eikä tämä muuttunut missään vaiheessa. Tuntui, ettei mikään tilanne ollut riittävän laadukas, että viimeistelyä olisi voinut pitää etukäteen varmana.

"Vastustajalla oli ilmiömäinen maalivahti"

- Aina tässä vaiheessa olo on aika kamala, kun kausi päättyy kesken kaiken. Vastustajalla oli ilmiömäinen maalivahti tässä sarjassa, mutta tehottomuuteen me monella tavalla kaaduimme. Mieli on todella tyhjä juuri nyt, hyökkääjä Simon Suoranta puhalsi.

Valmentaja Jyrki Aho pystyi analysoimaan kokonaisuutta ammattilaisen tavoin, vaikka sisällä varmasti myllersi monenlaisia tuntemuksia.

- Tämä on äärimmäisen karu tapa hävitä, mutta se osa lankeaa aina toiselle joukkueelle. Marginaalit olivat todella pienet. Meillä oli jatkoerässäkin pari hyvää paikkaa maalintekoon, mutta ei niistä saatu kiekkoa sisään. Ilves puolestaan onnistui omassa tilanteessaan. Tosi tyytyväinen olen silti siihen ilmeeseen, minkä joukkue sai ladattua torstain tappion jälkeen, Aho kiteytti.

Yksi Ässien tehottomuuden ruumiillistumista oli hyökkääjä Jarno Kärki. Hänellä oli sarjassa tusinan verran hyviä paikkoja, mutta kertaakaan kiekko ei päätynyt verkon perukoille.

"Loppukauden aikana minulla ei enää ollut totuttua itseluottamusta tekemisessäni"

- Eniten minua painaa se, etten pystynyt antamaan joukkueelle niin hyvää panosta kuin olisin halunnut. Loppukauden aikana minulla ei enää ollut totuttua itseluottamusta tekemisessäni, pettynyt Kärki totesi.

Ässien kauden päättyminen ennen puolivälieriä on siinäkin mielessä seuralle valtava pettymys, että taloudellinen potti jää toivottua pienemmäksi. Tämä puolestaan vaikuttaa suoraan ensi kauden joukkueen rakentamiseen.

- Harmittaa tietysti monella tavalla, että pelit loppuivat jo tähän. Yksi syistä on taloudellinen. Ensi kaudeksi valmentajana toivoisin tietysti vähän laajempaa rinkiä ja entistä parempia pelaajia, Aho painotti.