Tuttu kolmikko jälleen koossa

Saku Mäenalasen kuukauden kestänyt sairausloma on ohi. Hyökkääjä on mukana kokoonpanossa, kun Kärpät kohtaa Torstaina Raksilassa TPS:n. Kuva viime kevään pudotuspeleistä TPS:ää vastaan. Kuva: Jukka Rautio

Kärpät saa torstain kotiotteluunsa TPS:ää vastaan sairastuvalta erittäin tervetulleen vahvistuksen, kun laitahyökkääjä Saku Mäenalanen palaa kokoonpanoon tutulle paikalle kakkosketjuun Antti Kalaputaan ja Ville Leskisen rinnalle.

Viimeisen viikon aikana Mäenalasen toipuminen päävamasta on ollut nopeaa, sillä vielä viime viikolla hän harjoitteli jäällä ns. ”vemppamiesten” eli toipilaiden ryhmässä.

Myös Mikael Ruohomaan piti TPS-ottelussa pitkästä aikaa pukeutua kärppäunivormuun, mutta keskiviikon harjoituksissa tuli sen verran takapakkia, että hänen paluunsa siirtyy tulevaisuuteen. Ruohomaalle kausi on ollut erittäin rikkonainen. Hän on pystynyt pelaamaan runkosarjan 58 ottelusta vain 20.

"Paluunsa jälkeen Mäenalanen teki 31 otteluun 10+10=20 tehopistettä ja ratkoi otteluita, kunnes taas tärähti."

Paluun tekevä Mäenalanen ei varsinaisesti ota kenenkään pelipaikkaa, sillä Toni Kähkönen on saanut pöpön, joka viime viikonvaihteessa kaatoi muun muassa Brock Trotterin.

Mäenalanen on U20-maailmanmestari vuosimallia 2014. Hän loukkasi heti kauden ensimmäisessä ottelussa TPS:ää vastaan oikean polvensa niin pahoin, että se operoitiin ja sairaslomaa kertyi kaksi kuukautta.

Paluunsa jälkeen hän teki 31 otteluun 10+10=20 tehopistettä ja ratkoi otteluita, kunnes taas tärähti.

Kuukausi sitten Ässät-ottelussa (4.2.) Jyri Marttinen osui kuolleesta kulmasta Mäenalasta suoraan päähän, ja kärppähyökkääjä sai tilanteessa aivotärähdyksen.

"Jos eivät pisteet riitä, sitten eivät riitä, ja aloitamme pudotuspelit säälien kautta."

Kärppien torstainen vastustaja TPS pelaa vahvaa kautta ja tähtää juuri tällä hetkellä ennen kaikkea runkosarjassa sijalle kaksi.

Kärpät sitä vastoin jahtaa edelleen kuudetta sijaa, vaikka sen kova kiistakumppani Ässät otti keskiviikkoiltana 2 –1-voitolla täydet kolme pistettä KalPalta.

– Pelaamme ottelun kerrallaan ja pyrimme kuudenneksi niin kauan kun siihen on saumat. Jos eivät pisteet riitä, sitten eivät riitä, ja aloitamme pudotuspelit säälien kautta, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen tuumii realistiseen tapaansa.

Kuudes sija on tarjolle vain yhdelle, kun ottajia olisi kolme.

Tilanne ennen torstain otteluita on tämä:

6. Ässät (58 ott.) 90 pistettä.

7. Pelicans (57 ott.) 89 pistettä.

8. Kärpät (58 ott.) 87 pistettä.

 

Kolmikon loppuohjemat:

Ässät: HIFK (v) ja TPS (v).

Pelicans: Tappara (v), Kärpät (k), Jukurit (v).

Kärpät: TPS (k) ja Pelicans (v).

 

Kärppien alustava kokoonpano TPS:ää vastaan.

Maalivahdit: Jussi Rynnäs ja (Sami Aittokallio)

I viisikko: John Albert – Mika Pyörälä – Brock Trotter, Lasse Kukkonen – Shaun Heshka.

II viisikko: Saku Mäenalanen – Antti Kalapudas – Ville Leskinen, Ilkka Mikkola – Mikko Niemelä.

III viisikko: Jesse Saarinen – Aku Kestilä – Mikko Lehtonen, Ivan Svarny – Jani Hakanpää.

IV ketju: Jari Sailio – Miska Humaloja – Sami Anttila.

7. pakki: Aleksi Mäkelä.