Turvakaukalo yllätti Kärpät iloisesti Prahassa

Kärpät joutui vielä maanantaina pitämään jääharjoituksensa vanhassa, 1962 rakennetussa, mutta vuosien varrella varsin nykyaikaiseksi ehostetussa legendaarisessa Prahan hallissa, mutta pääsi tiistaina aamupäivällä lopulliselle pelipaikalle O2-areenalle.

Kun Sparta Praha ja Kärpät kohtasivat vuosi sitten Mestarien liigan pudotuspelien toisen kierroksen ottelussa, O2-areenan kaukaloa reunustivat kovat pleksit, jotka eivät ole pelaajien mieleen.

– Nyt yllätys oli iloinen, kun isännät olivat saaneet pystyttettyä turvapleksein varustetun kaukalon. Heillä on kuulemma läytössään molemmat vaihtoehdot, mutta että niiden liikuttelussa ja pystyttämisessä on eroja, Kärppien joukkueenjohtaja Ari Hilli kertoo.

Hallihenkilökunnalla tulee illan Mestarien liigan ottelun jälleen jälleen hoppu, sillä keskiviikkona monitoimiareenalla esiintyy kanadalainen rockmuusikko Bryan Adams.

"Sparta Praha sai jatkoon melkeinpä vapaalipun, sillä samassa lohkossa oli pisteautomaatiksi joutunut puolalainen Krakowa. "

Vuosi sitten yli 17 000 katsojaa vetävä areena houkutteli Spartan ja Kärppien väliseen otteluun nelisentuhatta katsojaa.

– Tunnelma oli kuitenkin oikein hyvä, koska vain alakatsomot olivat käytössä, Hilli muistaa.

Hilli kuvailee tunnelmaa joukkueen sisällä ”aivan normaaliksi”.

– Hyvin keskittynyt joukkue, joka on virittäytymässä taistelumielelle.

Kärpät selviytyi omasta lohkostaan pudostuspeleihin lähes puhtaalla pelillä. Se voitti ensin vieraissa tshekkiläisen Vitkovicen 4–2 ja saksalaisen Krefeldin 2–0, ja kotonaan Vitkovicen Mikko Niemelän tekemällä jatkoaikamaalilla 1–0 ja lopulta Krefeldin 5–3.

Sparta Praha sai jatkoon melkeinpä vapaalipun, sillä samassa lohkossa oli pisteautomaatiksi joutunut puolalainen Krakowa. Toinen jatkaja lohkosta oli Mestarien liigan voittajasuosikeihin kuuluva Färjestad BK, jonka kanssa Spartalla voitot menivät ristiin. Färjestad voitti Prahassa 2–1, mutta tshekkijoukkue haki Karlstadista jatkoaikavoiton 3–2.

Sparta Praha on hyökkäysvoimainen joukkue, jonka ykköstykki on kolminkertainen Tshekin Extra-liigan mestari Tomas Netik. Tämä teki alkulohkon otteluisa peräti kuusi maalia. Kärppien sisäisen CHL-pörssin ykkönen on Mikael Ruohomaa (3+2=5).

Spartan akilleen kantapäänä voidaan pitää puolustusta ja maalivahtipeliä.

Tilastojen valossa Kärppien alivoima on ollut täyttä rautaa, sillä kahdeksalla yrityksellä vastustaja ei ole heiluttanut kärppäverkkoa kertaakaan.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäinen ottelu Sparta Praha – Kärpät pelataan tiistaina Suomen aikaa alkaen kello 18.30. Toinen osa on Oulussa viikkoa myöhemmin 11. lokakuuta.

Kärppien kokoonpano illan ottelussa:

Maalivahdit: Sami Aittokallio (Jussi Rynnäs)

I viisikko: Mika Pyörälä – Mikael Ruohomaa – Jesse Saarinen, Lasse Kukkonen – Shaun Heska.

II viisikko: Ville Leskinen – Antti Kalapudas – Toni Kähkönen, Mikko Niemelä – Jani Hakanpää.

III viisikko: Jari Sailio – Miska Humaloja – Mikko Lehtonen, Ilkka Mikkola – Aleksi Mäkelä.

IV ketju: Sami Anttila – Tino Metsävainio – Aku Kestilä.

7. pakki: Nicolai Bryhnisveen.

13. hyökkääjä: Radek Koblizek.

 

Illan aikana eri puolilla Eurooppaa pelataan kaikki 16 ensimmäisen kierroksen ottelua. Mukana on yhteensä kahdeksan joukkuetta SM-liigasta, seitsemän SHL:stä, kuusi Sveitsistä, neljä Tshekistä, kolme Saksasta, kaksi Slovakiasta, yksi Itävallasta ja yksi Valko-Venäjältä.