Tuplaantuuko Porin yleisömäärä Hakametsässä? – noin 6000 lippua jo myyty

Täpötäysi Hakametsä todisti viime lauantaina Ilveksen kotivoittoa Lukosta. Torstaina tamperelaisten on pakko kaataa toinen satakuntalaisvastustaja, jotta kausi saa jatkoa. Lippuja oli myyty tai varattu kuutisen tuhatta, kun ottelun alkuun oli kolme ja puoli tuntia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Uusi päivä, sama tavoite ja täsmälleen eiliset kokoonpanot. Ilves ja Ässät lähtevät Villi kortti -kierroksen toiseen osaotteluun prikulleen samoilla miehityksillä kuin keskiviikkona Porissa.

Tasaista työtä tehneet maalivahdit Antti Lehtonen ja Andreas Bernard ovat torjuntavuorossa myös Hakametsässä Tampereella. 

Ilveksen maalia vartioinut Lehtonen poimi Porissa muutaman loistavan torjunnan, ja kaikkineen hän venyi kiekon eteen 41 kertaa. Silti se kaikkein tärkein, eli voitto jäi ottamatta.

– Ei jäänyt mitään käteen, kun peli hävittiin. Ei siinä mikään muu merkitse. Nähtiin kuitenkin se, ettei meidän pidä mihinkään mahdottomaan yltää, että voimme sarjan voittaa, Lehtonen pohti.

– Yksinkertaisesti meidän täytyy tehdä yksi maali enemmän kuin Ässät. Tai sitten päästää yksi vähemmän. Ihan miten asian haluaa nähdä, Ilveksen maalilla jatkava Lehtonen mietti tiistain ottelun jälkeen.

Ilves koki Isomäen jäähallissa 3–2-tappion, kun Ässien kapteeni Matti Kuparinen ratkaisi kamppailun Ässille ensimmäisessä jatkoerässä.

Porin ottelun erikoisuus oli Isomäen alhainen yleisömäärä, 3645. Se oli pienempi kuin yhdessäkään Ässien kotiottelussa runkosarjassa. Kertaalleen väkimäärä jäi lähes yhtä alhaiseksi, syyskuun Pelicans-kamppailua seurasi 3652 katsojaa.

Osasyynsä Porin yleisömäärään oli varmasti sillä, että Ässille ei jäänyt maanantaina päättyneen runkosarjan jälkeen kuin vajaa kaksi vuorokautta aikaa myydä otteluun lippuja. Säälipleijareihin jääminen varmistui vasta päätöskierroksen TPS-tappiolla.

Tampereella on mahdollista saavuttaa tuplasti isompi katsojamäärä kuin Porissa.

– Kello 15:n tilanne on se, että 5800 lippua on myyty ennakkoon. Se tietää  hyvää, myyntineuvottelija Valtteri Autero kertoo. 

Hakametsän yleisökapasiteetti on 7300.

– Toivottavasti halli tulee olemaan ääriään myöten täynnä, mutta vielä tosiaan mahtuu mukaan. Varmuudella halliin pääsee, jos hankkii lipun ennakkoon, mutta kyllä niitä näyttäisi jäävän lippuluukullekin. 

Torstain otteluun on tehty töitä sekä urheilullisella puolella että taustajoukoissa. Ilves kampanjoi twitterissä ja evästää yleisöä luomaan lisätunnelmaa: "Valaistaan Hakametsä joukkueen saapuessa jäälle - kännyköiden valot kohti kenttää!"

Ilves–Ässät Hakametsän jäähallissa klo 18.30

Ilves:

Teemu Rautiainen-Tapio Laakso-Otto Koivula; Veli-Matti Vittasmäki-Olli Vainio

Jerry D’Amigo-Michael Keränen-Aleksi Mustonen; Jarkko Parikka-Teemu Aalto

Eemeli Suomi-Santeri Vuoti-Juho Liuksiala, Arto Laatikainen-Marcus Fagerudd

Matias Sointu-Markku Flinck-Ville Meskanen; Ville Järvinen (seitsemäs puolustaja)

Maalissa Antti Lehtonen (Hannu Toivonen)

Ässät:

Ville Korhonen-Jussi Makkonen-Simon Suoranta; Niko Peltola-Jere Seppälä

Jarno Kärki-Tommi Paakkolanvaara-Niko Ojamäki; Juuso Walli-Valtteri Viljanen

Antti Jaatinen-Antti Kerälä-Charles Bertrand: Aleksi Mäkelä-Juho Tommila

Mikael Saha-Matti Kuparinen -Matias Varttinen; Maksim Matushkin (seitsemäs puolustaja)

Maalissa Andreas Bernard (Ari Ahonen)