Tupa täyttymässä Porissa

Tapio Levon pelivuosina tyyliä oli pelaajien ja peliasujen lisäksi myös kypärissä. Levo pelasi vuosina 1973–1993 Ässien eri kuosia edustavissa paidoissa 593 runkosarjaottelua, joissa puolustaja laukoi tasan 200 maalia. Kuva: Porin Ässät

Ässien nykyisiäkään peliasuja ei voi moittia rumiksi, mutta takavuosien asuissa oli oma hohtonsa – ja on yhä. Sama koskee Ässien ja HIFK:n tulikivenkatkuisia kohtaamisia.

Ehkä juuri tästä syystä kotijoukkue esiintyy perinnepaidoissa perjantai-illan Ässät–HIFK-ottelussa. Ottelun lipunmyynti on sujunut vauhdikkaasti ja yleisömäärä lähestyi 5000 katsojan rajaa jo puolitoista vuorokautta ennen H-hetkeä. 

Jos esimakua voi ottaa lähihistoriasta, esimerkiksi viime syksyn vastaavasta väännöstä, luvassa on erittäin tunnelmallinen perjantai-ilta. Viime kaudella vastaavassa kamppailussa nähtiin tappelu Josh Grattonin ja Matt Generousin välillä.

Lisämaustetta otteluun tuovat perinnepaitojen lisäksi Hall of Fame -äänestyksen tulosten julkaiseminen ottelutapahtumassa.
Perinnepaidat ovat käytössä ottelussa ensimmäisen erän ajan. Pelipaidat kunnioittavat Ässien pitkää ja menestyksestä historiaa.

Vaakuna olkapäässä. Patalogon lisäksi perinnepaitojen komistuksena on karhukaupungin vaakuna. Kuva: Porin Ässät.