Tuore Lukko-pakki Mäkinen: Vielä jäi parannettavaa

– Hieno kokemus. Harvemmin sitä pääsee tähän aikaan vuodesta pelaamaan täydelle katsomolle, myhäili kiekkouransa ensimmäisen Pitsiturnaus-ottelun pelannut Atte Mäkinen.

Nuorukainen siirtyi alkavalle kaudella Tapparasta Lukkoon. Kolmella viime kaudella liigaotteluja kertyi tilastoihin 95, mutta isot minuutit kiersivät juniorimaajoukkueiden vakiokasvoa. Siksi 21-vuotiaan lupauksen siirtopäätöstä ei tarvitse ihmetellä. Mäkinen pelasi juniorivuosinaan kahdet alle 18-vuotiaiden MM-kisat ja yhden U20-arvoturnauksen. Siirtymä miesten tasolla ei ollut Tapparan kivikovassa miehistössä mutkaton.

Toiveissa on isompi ruutu ja rooli kuin neljän edelliskauden finalistin riveissä olisi ollut tarjolla. Raumalaisten takalinjoilla on tarjolla tontti, jossa rightin kätisyydestä on päävalmentaja Juha Vuoren ideologian mukaisesti iso etu.

– Vastuu kehittää ja sitä tietysti tulin hakemaan. Täällä on hyvä joukkue ja myös hyvät mahdollisuudet menestyä, siksikin olen tyytyväinen, 191-senttinen puolustaja puntaroi.

Aamun avausottelu Ässiä vastaan oli Mäkisen mukaan odotetun tiivistahtinen ja -tunnelmainen.
– Pelasimme joukkueena hyvin. Omaan pelaamiseen jäi vielä parannettavaa, mutta hyvä tästä on iltapäivällä hyvä jatkaa.