Tuore kirvesrinta Linglet: "Nojasin taaksepäin ja nautin fanien laulusta"

Charles Linglet oli heti ensimmäisessä ottelussaan pelipäällä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Charles Linglet oli heti ensimmäisessä ottelussaan pelipäällä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tapparan tuore kanadanranskalaisvalkovenäläinen vahvistus Charles Linglet debytoi uudessa seurassaan ja uudelle kotiyleisölleen perjantai-iltana Hakametsässä. Minskin Dinamosta saapunut laituri pääsi heti debyytissään pisteille syötettyään Otso Rantakarin maalin ottelun kolmannessa erässä.

Linglet'n fiilikset ensimmäisen ottelunsa jälkeen olivat hyvät.

- Tärkeintä tietenkin että voitimme, se nostaa aina fiiliksiä, Linglet totesi kunnon kiekkomiehen tavoin.

- Täällä oli mahtava tunnelma, hyvin paljon samanlainen kuin jalkapallo-otteluissa. Kun en ollut kentällä, nojasin välillä vain taaksepäin ja nautin fanien lauluista.

Omaankin peliinsä Linglet oli tyytyväinen, vaikka pelituntuma ei pitkän tauon takia ollutkaan paras mahdollinen.

- Pelasin mielestäni ihan kohtalaisesti, kun otetaan huomioon, että edellisestä ottelustani oli yli kuukausi.

- Varsinkin ottelun alussa pelituntumani oli aika ruosteessa, joten yritin pitää vaihdot lyhyenä ja pelata yksinkertaisesti. Siihen tosin vaikutti sekin, että jos vaihto venyi, jalkani alkoivat huutaa vaihtoon, Linglet naurahti.

Linglet on ehtinyt olla Tapparan mukana vasta pari päivää, mutta ensivaikutelma uudesta seurasta on positiivinen.

- Tappara vaikuttaa erittäin ammattimaiselta organisaatiolta. Täällä aistii, että joukkue on voittanut mestaruuksia. Jokainen tekee työnsä jalat maassa niin kuin pitää. Tällaisessa organisaatiossa on hienoa olla mukana, Linglet kehaisi.

Sana kirvesrintojen menestyksestä oli kiirinyt jo ulkomaille asti.

- Kun allekirjoitin sopimuksen, tiesin toki, että joukkue on liigakärjessä. Se oli yksi suurimmista syistä, miksi tulin nimenomaan tänne. Haluan olla mukana voittavassa joukkuessa ja päästä pelaamaan mestaruudesta.

Lähdettyään Pohjois-Amerikasta vuonna 2010 todettuaan NHL-tien olevan tukossa Linglet on kiertänyt Venäjän, Valko-Venäjän, Sveitsin ja Kroatian kautta ennen saapumistaan Tampereelle. Kiekkomaiden eroista kysyttäessä kanadalainen päätyy kehumaan Suomea.

- Ainakin näin parin päivän perusteella Suomi tuntuu kovimmalta kiekkomaalta Kanadan ulkopuolella. Muuallakin on ollut hienoa katsomokulttuuria, esimerkiksi Luganossa, mutta täällä aistii historian ja ihmisten intohimon ja tietämyksen lajia kohtaan. Monissa muissa maissa jalkapallo menee edelle, täällä jääkiekko on ykkönen.

Montréalista kotoisin olevalla kanadanranskalaisella on Kanadan lisäksi myös Valko-Venäjän kansalaisuus. Hän onkin edustanut uutta kotimaataan jo viime kevään MM-kisoissa sekä tänä syksynä olympiakarsinnoissa. Miten tällaiseen tilanteeseen on päädytty?

- Kun liityin Minskin Dinamoon 2011 minulta, Geoff Plattilta ja Kevin Lalandelta tultiin heti kesällä kysymään, kiinnostaisiko meitä liittyä vahvistamaan heidän maajoukkuettaan.

- Meillä ei ollut kenelläkään toista kansalaisuutta, joten teknistä estettä ei ollut. En ollut koskaan pelannut maajoukkueessa saati MM-kisoissa tai olympialaisissa, joten ajattelin tämän olevan ainoa mahdollisuuteni kokea ne.

Valko-Venäjän passi järjestyi miehelle pikavauhtia. Hänen käsityksensä mukaan mukana projektissa oli melko korkea-arvoistakin väkeä.

- Ensimmäisenä minulta tiedusteli halukkuuttani joukkueen edustaja, mutta myöhemmin mukana järjestelmässä olivat myös Valko-Venäjän jääkiekkoliiton ja valtionkin edustajia.

Olympialaiset jäävät nyt 34-vuotiaalta Linglet'ltä todennäköisesti kokematta, kun Slovenia peittosi syksyllä Minskissä järjestetyssä olympiakarsintalohkossa isäntämaan.