Tuomas Vänttinen kylpee farssikauden unholaan: "Vähemmän yllättäen Järvisen Mika on mukana"

Tuomas Vänttinen ei noussut tällä kaudella samanlaiseen lentoon kuin viime kaudella. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sportin kausi päättyi maanantaina, kun liigan runkosarja saatiin päätökseensä. Viime kaudella pudotuspeleihin edenneeltä Sportilta odotettiin paljon, mutta kaudesta muotoutui valtava pettymys. Sport jäi lopulta sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi.

Kauden viimeisessä ottelussa muutama pelaaja pelasi viimeisen ottelunsa Sport-paidassa. Yksi heistä oli Tuomas Vänttinen, joka jättää varmuudella vaasalaisseuran.

Mikä maku kaudesta jäi, Tuomas Vänttinen?

– Me halusimme olla parempia kuin viime kaudella, mutta nyt otettiinkin takapakkia. Kyllä tässä meidän on kaikkien syytä katsoa peiliin. Harmittaa kovasti.

Viime kaudella teit 18 maalia, ja nyt osumia syntyi kuusi kappaletta. Miksi ruutisi oli märkää?

– Olin tällä kaudella paremmassa kunnossa, mutta silti en saanut tehoja irti. En tiedä pitääkö minun golfata koko kesä, että saan pelini taas kuosiin. Sehän tässä on hauskaa, että koko kesä tuli juostua hikihatussa, joten tässä on taas syytä miettiä kesätreeniä uudelleen. Kun käy viheriöllä puille ja linnuille puhumassa, niin on henkinen lataus huomattavasti parempi.

Mikä oli huippukautesi salaisuus?

– Kyllähän se ketjun toimivuus sen teki. (Jarkko) Immonen oli yhtä hidas kuin minäkin, niin hän osasi ajatella syöttöjä tarkasti. Me olemme kaksi niin helvetin hidasta pelaajaa, että me rytmitimme toistemme peliä hyvin. Nyt nämä äijät ovat niin saatanan nopeita, että ne tulevat koko ajan vastaan. Kun minä menen toiseen suuntaan, niin ne menevät jo toiseen suuntaan.

Urasi Sportissa päättyi tähän kauteen. Minne suuntaat seuraavaksi?

– Saksa kiinnostaa. Sinne on ollut puheita, mutta kaikki on vielä auki. Katsellaan nyt rauhassa, en ole vielä jaksanut sen enempää stressata asiaa.

Miten tämä kausi unohdetaan?

– Pitää ensi viikonloppuna nyt vähän kylpeä Helsingissä jätkien kanssa. Vähemmän yllättäen Järvisen Mika on siellä mukana. Hänen, (Matti) Lambergin ja (Otto) Karvisen kanssa ajattelimme vähän pestä selkiä ja tiputella saippuaa... Ehkä tämä vielä iloksi tästä muuttuu.