Tuohimaalle maistuu torjuntavastuu

Jos perjantaisen KooKoon ja SaiPan pelin perusteella pitäisi johtopäätöksiä vetää, kahden viikon kuluttua alkava kausi lupaa paljon lappeenrantalaisten maalivahdille Frans Tuohimaalle.

Frans Tuohimaalla oli perjantainakin Kouvolassa syytä hymyyn. Nollapeli KooKoon vieraana jäi vain runsasta kahta minuuttia vajaaksi. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Kokeneen Jussi Markkasen, 42, taustalle SaiPaan viime kaudeksi siirtynyt Tuohimaa, 26, urakoi 38 torjunnan saldolla SaiPalle vierasvoiton 2-1. SaiPa on pelannut kolme täysaikaista harjoituspeliä, joista Tuohimaa on torjunut kahdessa.

- Joukkueena tämä oli meiltä huono peli. Syytä en osaa sanoa, mutta sitä varmasti analysoidaan, kuittasi Tuohimaa enemmänkin SaiPan päädyssä pyörineestä ottelusta.

- Olen fyysisesti vahvassa kunnossa. Kesä meni harjoitusten puolesta hyvin, Tuohimaa vakuutteli.

Joko siis on aika syrjäyttää konkari-Markkanen penkin puolelle?

- Antaa pelien näyttää sen. Sehän ei ole yksistään omistakaan suorituksista kiinni, jos joukkuekaveri vain on parempi, Tuohimaa virnisti.

Perjantaina Kouvolassa ei 1376 katsojan voimin kovin suurta paikallishenkeä ollut aistittavissa.

- No, tämä oli jo toinen keskinäinen pelimme viikon sisällä. Kun sarjakin alkaa Kaakonkulman tuplakohtaamisilla, ehkä näitä tulee kauden alkuun jopa liikaa.

Tuohimaa ei voikaan olla yhä kehumatta Rauman Pitsiturnauksen pöhinää, vaikka lyhyet ottelut eivät juuri kiekkopeleiltä kuulemma vaikutakaan.

- Muutenhan se on aika huikea tapahtuma, aivan makea kiekkofestari!