Trotter hyökkää ykkösketjussa, Svarny puolustaa Heshkan kanssa

Kun Kärpät kohtaa torstaina Kouvolassa KooKoo, oululaisjoukkueen uudet pelaajat nousevat kokoonpanossa heti vastuullisille ja velvoittaville pelipaikoille.

Kanadalaislaitahyökkääjä Brock Trotter hyökkää ykkösketjussa Mika Pyörälän ja Niklas Olaussonin rinnalla.

Myös slovakkipuolustaja Ivan Svarny saa vastuuta. Hän puolustaa niin ikään ykköspakkiparissa yhdessä Shaun Heshkan kanssa.

Sekä Trotter että Svarny tekivät Kärppien kanssa loppukautta koskevan sopimuksen siirtorajan viimeisenä päivänä keskiviikkona – Svarny aamupäivällä, Trotter myöhään illalla.

Kärpät on viime viikkoina ollut hyvässä myötätuulessa, sillä se on noussut pikku parin kuukauden porras portaalta ylöspäin ja on nyt sarjataulukossa on kahdeksantena. Joukkueella (73 pistettä) on vielä mahdollisuudet ottaa edeltään kaksi päänahkaa – Ässät (75), Pelicans (80) – ja maksimisuorituksella sijoitus runkosarjassa voi olla kuudes, joka on viimeinen suora pudotuspelipaikka. Neljäntenä oleva JYP (86) ja viidentenä oleva HPK (86) ovat oululaisille auttamatta liian kaukana.

Sijalla 14 majaileva KooKoo puolestaan jahtaa viimeistä ns. säälipleijaripaikkaa, joka on nyt seitsemän pisteen päässä, mutta kymmenentenä olevan Sport on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin kouvolalaiset. Lisäksi KooKoon matkaa kohti pudotuspelejä hämmentävät omalta osaltaan sijoilla 11–13 olevat Lukko, Jukurit ja Ilves. 

Runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen vielä 9–11 ottelua.