TPS teki jättitappiot

TPS:n seuraväreissä pinnalla on juuri nyt musta. Kolmen viime kauden yhteenlasketut tappiot ovat katastrofaaliset kuusi miljoonaa euroa.

HC TPS Turku Oy:n viime kauden taloudellinen tulos on 1,7 miljoonaa euroa tappiollinen.

HC TPS Turku Oy:n huhtikuun lopussa päättyneellä tilikaudella sekä ottelutuotot että yhteistyökumppanimyynti kasvoivat viime vuodesta, mutta jäivät alle tavoitteiden. Kulut olivat viime vuoden tasolla.

Tappioiden kattamiseksi ja maksuvalmiuden turvaamiseksi yhtiökokous on hyväksynyt hallituksen ehdotuksen maksullisesta osakeannista. Osakeannin tavoitteena on vahvistaa yhtiön omaa pääomaa ja kattaa tilikauden tappio. Alustavien arvioiden mukaan anti tullaan merkitsemään täyteen.

– HC TPS Turku Oy:n toiminnan jatkuvuus on turvattu. Seurassa jatketaan viime kaudella alkanutta työtä toiminnan kehittämiseksi, HC TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola sanoo seuransa verkkosivuilla.

TPS:n toiminta on ollut viime kaudet raskaasti tappiollista. Kun lasketaan yhteen kolmen viime kauden miinus, yhteenlaskettu summa kertoo seuran tehneen yhteensä kuuden miljoonan euron tappiot. Nyt tullutta 1,7 miljoonan euron tappiota edelsivät 2,2 ja 2,1 miljoonan euron miinukset.

Yhtiökokous on samassa kokouksessa valinnut HC TPS Turku Oy:lle uuden hallituksen. Hallituksen muodostavat Mikko Kodisoja, Ilkka Paananen ja hallituksen puheenjohtajana toimiva Veli-Pekka Marin.