TPS saa innostuneen pikkupojan ykkösnyrkin keskelle

TPS saa keskiviikkona Lukkoa vastaan kokoonpanonsa kiihkeästi kaivatun miehen sairastuvalta. Palloseuran näkymät runkosarjan loppusuoralle ovat välittömästi astetta valoisammat, kun Eric Perrin on toipunut polvivammastaan pelikuntoon.

Fanit, kollegat ja seuraväki eivät suinkaan ole ainoita, jotka ovat odottaneet Perrinin paluuta malttamattomina.

– Olo on kuin pikkupojalla ennen ensimmäistä ottelua, olen innoissani. Kuusi viikkoa on pitkä aika katsella sivusta, oli hienoa päästä maanantaina jälleen joukkueen mukaan, tehohyökkääjä itse riemuitsee.

Eric Perrin hyökkää kaukaloon pikkujuniorin innolla.

Joukkueen johtopelaajiin niin tehojen puolesta kuin henkisestikin lukeutuva kanadalaiskonkari myöntää auliisti tammikuun olleen vaikeaa aikaa, vaikka polven kuntoutus sujuikin maksimaalisen nopeasti. Avuttoman sivustaseuraajan rooli on aina vaikea tekijämiehelle.

– Se oli todella turhauttavaa. Tammikuu on kauden vaikein kuukausi joukkueelle, minulta jäi välistä noin 15 peliä. Se oli uutta minulle, en ole joutunut olemaan paljoakaan loukkaantuneena urallani, kyllä se oli vaikeaa, Perrin pohtii.

Perrin nakutti alkukaudesta lähes pis per peli -tahtia tehot 7+22. Keskiviikkoillan suurin kysymys on tietysti se, löytyykö samanlainen vire heti uudelleen. Lukon kanssa tiukasti runkosarjan kuudennesta sijasta, ja pudotuspelien avauskierroksen välttämisestä, taisteleva TPS tarvitsee kipeästi ratkaisijoita.

Perrin tiedostaa, ettei pelituntuma löydy parilla joukkueharjoituksella kuuden viikon pakkolevon jälkeen, mutta hän arvioi silti olevansa hyvässä iskussa välittömästi. Omalta osaltaan iltapuhdetta helpottanee se, että hän saa rinnalleen kaksi huippunimeä, kapteeni Tomi Kallion ja maanmiehensä Francis Paren.

Kallion kanssa yhteispeli sujui mallikkaasti jo syksyllä. Perrin uskoo yhteisen sävelen löytyvän myös vuodenvaihteen jälkeen joukkueeseen liittyneen Paren kanssa keskiviikkoiltaan mennessä.

– Tunnen olevani kunnossa. Tällaisen tauon jälkeen pitää tietysti saada jalat toimimaan ja ajoitukset kuntoon, mutta se tuntui löytyvän nopeasti. Ensimmäinen erä voi olla vaikea, mutta täytyy pitää pelaaminen yksinkertaisena miettimättä liikaa.

– Francisilla on niin paljon taitoa ja nopeutta, että hänen kanssaan on helppoa pelata. Aivan kuten Tompan kanssa, ajattelemme pelistä samalla tavalla, Perrin tuumaa.

TPS ja Lukko ovat ennen keskiviikon kohtaamista tasapisteissä sijoille kuusi ja seitsemän. Kun runkosarjapelejä on jäljellä enää tusinan verran, ottelun tärkeyttä ei tarvitse korostaa kenellekään. Eric Perrin sanoo sen näkyvän jo ottelun alla TPS-leirissä.

– Todella iso peli, on jännittävää palata tällaiseen otteluun. Pelissä on varmasti paljon tunnetta, joukkueet tuntevat toisensa jo aika hyvin, joten taistelu on taatusti tiukkaa. Kaikki pisteet ovat tässä kohtaa kriittisiä, pitää olla joka pelissä valmis taistelemaan. Kumpikin joukkue tietää tilanteen, ja se näkyy varmasti.

– Mutta tällaisista tilanteista pitää nauttia. Tämän takia pelaamme jääkiekkoa, TPS:n ykköstähti summaa.