TPS-rivistöt harvenivat taas - Dave Spina aikoo vastata haasteeseen

TPS:n hyökkäysrivistöissä on viime aikoina riittänyt näytönpaikkoja vastuunnälkäisille. Turkulaisjoukkueen tilanne muuttui entistä nihkeämmäksi keskiviikkona kotijäällä, kun Ville-Vesa Vainiola taklattiin tajunnan rajamaille. Kokenut keskushyökkääjä ei kaukalosta hoiperrellessaan vaikuttanut siltä, että paluu olisi edessä lähipäivinä.

Mustavalkoisten pukukopista löytyy ainakin yksi hyökkääjä, joka ei surkuttele vaikeaa tilannetta. Dave Spina kuuluu profiilinimiin, joilta odotetaan väkevämpää vastuunkantoa Eric Perrinin, Lauri Tukosen ja nyt Vainiolan ollessa sivussa. Keskiviikkona Spina nautti täysin rinnoin Sportin uneliaisuudesta ja takoi taululle kauden komeimmat tehot 2+3.

– Aloitimme hyvin, mutta sitten mentiin aivan vuoristorataa. Ei se ollut kaunista peliä meiltä, mutta hyvä korjausliike ikävän tappion jälkeen. Omalta osalta on hassua, kun välillä tuntee pelanneensa tätä paremmin, eikä onnistumisia tule millään, mutta mukavaa, että ketjumme sai nyt paljon onnistumisia, Spina tuumaa.

Samanlaista tehokkuutta amerikkalaishöykkääjältä kaivataan myös kovemmissa koitoksissa. Viime kaudella Spina takoi SaiPan paidassa runkosarjassa 44 pistettä, nyt tahti on kutakuinkin sama, vaikka hän tahkosikin syksyllä ensimmäiset 11 liigapeliä ilman maalia.

"Tähän aikaan vuodesta ei voi miettiä asioita oman edun kannalta, haluan joukkueen pärjäävän."

Nyt tehovireen on syytä pysyä syyssesonkia tasaisempana. TPS kaipaa vastuunkantajia kipeästi.

– Olen mielestäni todistanut tässä liigassa, että olen isoon rooliin kykenevä pelaaja. Olen mieluummin jäällä ratkomassa pelejä kuin katsomassa sivusta. Nyt pystyimme nostamaan tasoamme ja ratkaisemaan pelin, mutta samaan pitää pystyä taas perjantaina, Sport-pelin tehomies pohtii.

Toisen epäonni on toisen onni, kuten klisee kuuluu. Dave Spina ei peittele sitä, että hän on tyytyväinen kasvaneesta peliajasta ja tontista ykkösketjun laidassa. Silti hän muistaa korostaa, että pudotuspelien lähestyessä olennaista eivät ole omat tilastot.

Viime kaudella Spina iski muutaman vuoden mittaisen Euroopan-kiertueensa parhaan maalimäärän ja määrällisesti hyvät tehot Lappeenrannassa, mutta kevään tullen hän jäi täysin sivuraiteille - ja jopa kokoonpanosta sivuun - tärkeimpien pelien koittaessa.

– Mitä tahansa joukkue tarvitsee tai mikä on joukkueelle parhaaksi, olen valmis tekemään sen. Tähän aikaan vuodesta ei voi miettiä asioita oman edun kannalta, haluan joukkueen pärjäävän, Spina linjaa.