TPS nautiskeli jääkiekosta HIFK:n kustannuksella – "Olimme nälkäisiä ja tuoreella mielellä"

Liigassa eletään aikoja, jolloin jääkiekkoilu ei välttämättä ole kauneimmillaan, eivätkä pelaajat virkeimmillään. TPS näytti kuitenkin perjantai-iltana joukkueelta, joka nautti pelaamisesta. Näennäisen tiukoista loppuluvuista huolimatta Palloseura oli kotijäällään lähes koko ajan potkun tai kaksi HIFK:ta edellä.

Alkuvuoden järjettömän peliruuhkan jälkeen TPS oli saanut viikon mittaisella ottelutauolla karistaa rasitukset pois jaloista ja ennen kaikkea levätä henkisesti. Se näkyi joukkueen katsomon ylimmille riveille saakka.

– Tauko auttoi ehdottomasti. Aina kun on mahdollisuus ladata akkuja kesken raskaimman puurtamisen, sillä on iso merkitys. Emme varmasti ole ainoa joukkue, joka sitä on kaivannut tammikuun jälkeen. Viisaasti käytettynä viikon tauko auttaa valtavasti, me olimme nyt nälkäisiä ja tuoreella mielellä, summasi kolmen pisteen iltaa viettänyt Eric Perrin.

Perrinin tavoin illan TPS-hahmoihin lukeutunut Jonne Virtanen komppasi kanadalaiskonkaria. Hän avasi syitä sille, miksi joukkueen lennokkain vire alkoi taittua tammi-helmikuun vaihteessa.

– Ei välttämättä helppoa ollut nytkään, mutta hyvältä tuntui. Ihmisten täytyy huomioida, että ennen tätä pelasimme viime kuussa 14 peliä, ja olimme asemissa, missä voitiin harjoitella kovaa. Olemme pelien ohella harjoitelleet kovempaa mitä minä muistan koskaan olleen, ja silti on tullut pisteitä hyvin, Virtanen taustoitti.

Mustavalkoisten lentokeli näkyi paitsi tutun vahvana kiekollisena hallintana, myös väkevänä kiekottomana pelaamisena. TPS kirjautti luultavasti illan aikana enemmän katkaistuja hyökkäyksiä ja kiekonriistoja kuin HIFK hyökkäysalueella saakka rakennettuja ehjiä hyökkäyksiä.

TPS:n ainoa synkkä hetki tuli toisen erän lopulla Virtasen ja Otto Niemisen namuteltua kotijoukkueen kolmen maalin johtoon. Pienen nukahduksen ja maalivahdin virheen jälkeen HIFK nousi hetkessä 3–2 -tilanteeseen. Päätöserän alussa isännät kuitenkin kuittasivat taas pelin täysin hallintaansa.

– Pelattiin hyvin, mutta ei sellainen pätkä silti ole hyväksyttävää kevättä kohti mennessä. Mutta tämä oli hyvä esitys. Meiltä oli muutama äijä pois, mutta meiltä löytyy reservistä ihan liigan kärkitason äijää. Meidän ei tarvitse yhtä tai kahta äijää murehtia, jos on poissaoloja, Virtanen linjasi.

Perrin totesi, ettei pienistä heikoista hetkistä ole syytä olla huolissaan, kun kokonaisuus on hallussa.

– Sellaisia viiden minuutin pätkiä tulee aina, joskus se kestää kymmenen minuuttia. Mutta löysimme tien saada homman takaisin hallintaan.

Liigauransa 450. runkosarjapisteen kirjauttanut Perrin iloitsi myös siitä, että Turkuhallissa vallitsi jo miltei pudotuspelitunnelma, ja vajaat 8000 silmäparia sai todistaa kotijoukkueen vahvaa iltaa.

– Loistava yleisö auttoi meitä, playoff-tunnelmassa jokaisen oli helppoa syttyä. Jäällä oli kokonaisuudessaan hyvä fiilis.