TPS:n mahalasku maksoi enemmän kuin kolme pistettä

TPS:n keskiviikkoilta kotijäällä oli melko kokonaisvaltaisesti epäonnistunut. Pelaajista juuri kukaan ei onnistunut työssään, Pelicans käveli rumasti isäntiensä yli ja surullisen illan huipentumana ykköshyökkääjä Eric Perrin saattaa olla pitkään sivussa Ben Bloodin telottua hänen polvensa.

Ottelu karkasi TPS:n käsistä täysin oman huonouden ja omien pölhöilyjen ansiosta, väsyneeltä vaikuttanut joukkue turhautui kehnoon alkuunsa ja yksilöt reagoivat vielä huonommin. Pelicansin parin maalin johto olisi pelitapahtumien perusteella voinut olla vielä käännettävissä - kunnes Patrik Moisio päätti jo avauserssä hankkia ison rangaistuksen epäonnistuttuaan houkuttelemaan turkulaisia korventanutta Bloodia tappelemaan kanssaan.

Jenkkipakki Blood nousikin illan hahmoksi omalla nihkeällä tavallaan. Kiekottoman Perrinin kolhiminen sairastuvalle voi kirpaista turkulaisjoukkuetta paljon enemmän kuin arkisten sarjapisteiden menettäminen.

– Omaankin napaan pitää katsoa. Eka erä 4–0 Pelicansille ihan ansaitusti. peli oli enemmän tai vähemmän ohi siinä. Se tietysti turhautti meidät, mikä tahansa joukkue taas käy kuumana, kun ykköshyökkääjä taklataan kiekottoman ulos pelistä, TPS-kapteeni Tomi Kallio arvioi.

Perrinin linkuttaessa tuskaisena pukukoppiin toisen erän lopulla Palloseura sai vielä pienen mahdollisuuden nousta peliin mukaan neljän maalin tappioasemassa. Kostoretkelle läksinyt Jonne Virtanen nujakoi sekä Bloodin että vaihtoaitiosta ylimääräisenä jäälle rynnineen Dane Byersin kanssa, jonka seurauksena TPS sai erikoisesti pelata lopulta yli kuusi minuuttia ylivoimaa. Kovin kummoista kiriä ei siinäkään vaiheessa nähty.

Päällimmäisenä TPS-leirin tuntemuksena olikin melkoinen pettymys ottelun jälkeen. Kävelykeppien varassa liikkunut Perrin soimasi hillittyyn tyyliinsä telojaansa kunnioituksen puutteesta.

– Häneen liittyviä tilanteita on ollut muissakin peleissä ja pelaajia on heitetty ulos peleistä. Ehkä ihmisten pitäisi katsoa tarkemmin, miksi samaan pelaajaan liittyviä tilanteita syntyy jatkuvasti. Kun teet tuollaisia likaisia temppuja, pitää olla valmis vastaamaan teoistaan. Hän valitsi pelkurin tien ulos tilanteesta. Hän kävi kentän pienimmän taitopelaajan kimppuun, mutta ei halunnut kohdata seurauksia, Perrin manasi.

Markus Kojo suoritti päätöserässä oman kostoretkensä kolhimalla Pelicans-kultakypärä Ryan Potulnya rumasti selän puolelta, sekin jäi lähinnä noloksi ulosajon arvoiseksi yritykseksi. Kippari Kallio seisoi kuitenkin tältä osin omiensa takana.

– Mielestäni joukkueen pitää reagoida noin, kun tällaista tapahtuu. Oltaisiin aikamoinen lammaslauma, jos oltaisiin vaan lähdetty hiihtelemään ja pelailemaan peli loppuun. Ainakin näytimme jonkinlaista asennetta, Kallio linjasi.

– En halua Ben Bloodia sen enempää kommentoida, mutta se on erittäin surullista, että liigan paras sentteri telotaan kiekottomana näin. Se on meille iso menetys, mutta se on järkyttävää Liigankin kannalta. Liigan pitäisi olla aika huolissaan näistä tapahtumista, Kallio lähetti terveisiä kabinetteihin.

Jälkiseuraamukset lienevät sitä luokkaa, että seuraavaan otteluun TPS:n pitää löytää kokoonpanoon ketjullisen verran uusia hyökkääjiä ja puolustaja Kojon tontille. Tällaisen iltapuhteen päätteeksi puhtaita papereita ei ole jaossa kenellekään. Pettynyt Perrin ei jaellut suurummin ruusuja, paitsi Jonne Virtaselle.

Puhuimme tietysti lyhyesti. En sanonut sen enempää, se oli osa peliä - luonnollista joukkuekaverin puolustamista ja joukkueen yhteenkuuluvuutta, Perrin totesi.