TPS:llä taas sentterihuolia - Patrik Virta sivussa

Hienoa kautta pelaava Patrik Virta loukkaantui lauantain Kärpät-ottelussa eikä pysty pelaamaan tiistaina. Kuva: TPS

TPS:n sentteriosastolle tulee jälleen muutoksia tiistai-illan Sport-ottelussa, sillä tällä kaudella läpimurtonsa tehnyt Patrik Virta ei pysty pelaamaan vaasalaisia vastaan. Virta loukkaantui lauantaina pelatussa ottelussa Kärppiä vastaan eikä palannut enää kentälle.

Virran loukkaantuminen ei ilmeisesti kuitenkaan ole vakava. TPS:n joukkueenjohdon mukaan hyökkääjän tilannetta tarkastellaan päivä päivältä. TPS pelaa tiistain jälkeen seuraavaksi perjantaina HIFK:ta ja lauantaina Ilvestä vastaan vieraskentillä.

Virta on pelannut tällä kaudella 18 liigaottelua ja iskenyt tehot 4+7=11. Tällä kaudella kärkiketjuihin noussut Virta on lisäksi saanut vastuuta ylivoimapelissä. Viime aikoina TPS:n ylivoimaviisikot ovat muuttuneet usein, ja nyt niitä joudutaan siis rukkaamaan jo pakostakin.

Keskushyökkääjien poissaolot ovat häirinneet TPS:ää ajoittain läpi kauden. Lokakuussa sivussa oli Eric Perrin, jonka poissaolo näkyi selvästi turkulaisten otteissa. Kelpo otteita alkukaudesta esittänyt Elias Karvonen on ollut poissa yli kuukauden, ja nyt sairastuvalle joutuu siis Virta. Tadas Kumeliauskas ei ole pystynyt pelaamaan koko kaudella.

Tiistaina Sportia vastaan sentteriksi siirtyy Jerry Ahtola. Ahtola pelaa useimmiten laitahyökkääjän paikalla, mutta keskushyökkääjän tonttikin on Ahtolalle jo ennestään tuttu. Hyvää kautta pelaava Ahtola tuurasikin Virtaa jo lauantaina sentterin paikalla ottelun loppupuolella.

TPS:n kokoonpano Sport-ottelussa:

Erik Thorell-Jerry Ahtola-Dave Spina
Jasper Lindsten-Eric Perrin-Tomi Kallio
Ilkka Pikkarainen-Teemu Väyrynen-Oskari Siiki
Julius Vähätalo-Jonne Virtanen-Topi Taavitsainen

Henrik Tallinder-Elmeri Eronen
Miro Keskitalo-Ilkka Heikkinen
Jani Forsström-Harri Tikkanen

7. puolustaja: Martin Berger

Aloittava maalivahti: Oskari Setänen (varalla Aleksandar Georgijev)