TPS kompuroi taas alussa - "Emme me siihen kaatuneet"

Heikot alkuillat Helsingissä eivät ole saaneet Tomi Kalliota hätkähtämään. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Pitkäksi venähtänyt neljäs puolivälierä Helsingissä alkoi samoin askelmerkein kuin edellinenkin HIFK:n isännöimä kamppailu. Kotijoukkue iski taululle 2–0-lukemat erätaukoon mennessä ja olisi voinut johtaa enemmänkin. TPS onnistui lopulta nousemaan pelin mukaan ja vei pelin jatkoajalle. Toisessa jatkoerässä HIFK iski 3–2-voittomaalin.

–Ensimmäinen erä meni ohi, se on ihan selvä. Alku oli vielä huonompi kuin viime torstaina. Jos tietäisin aukottomasti, mistä se johtuu, voisin kuuluttaa sen kaikille tässä ja nyt, mutta en tiedä, päävalmentaja Ari-Pekka Selin tiivisti ongelman, jonka kanssa TPS on paininut jo ennen HIFK-sarjaa.

–Emme me siihen alkuun tänään silti kaatuneet. Mielestäni nousimme ansaitusti tasoihin. Jatkoerässä molemmilla oli sitten paikkansa. Meillä oli hyvät tilaisuudet ja kaksi yliivoimaa, mutta emme käyttäneet paikkojamme. HIFK käytti.

Kapteeni Tomi Kallio ei suostunut tekemään tahmeista avauseristä sen suurempaa numeroa.

–Asian voi miettiä niinkin päin, että samalla tavalla IFK aloittaa Turussa. Molemmat ovat hyviä kotijoukkueita. Totta kai sitä pitää miettiä tarkemmin, mutta ei se tänään peliä ratkaissut.

–Onhan se selvä, että jos IFK:lla on täällä 8 000 kannattajaa, he saavat alkuun energiaa ja kiekot pomppivat heille. Meillä on taas ollut kotona ensin 7 000 ja sitten 11 000 katsojaa tukena, ja silloin energia ja pomput ovat meidän puolellamme. Ei siinä sen kummempaa ole, Kallio analysoi.

Ottelun jatkoerät olivat aaltoilevaa peliä, kuten jatkoerät yleensäkin. TPS sai momentumia itselleen kahden ylivoimansa myötä, mutta myös HIFK loi uhkaa lähes jokaisessa hyökkäyksessään. Jalka alkoi painaa puolin ja toisin, ja lopulta ratkaisu syntyi perinteiseen jatkoerätyyliin. HIFK pääsi vastahyökkäykseen TPS-paineen jälkeen ja Corey Elkins sai kunnian viimeistellä upea ratkaisumaali.

–Jatkoajalla kytätään aina vastustajan virheitä. Nyt me teimme sen virheen, IFK pääsi ylivoimahyökkäykseen ja peli oli ohi. Tällaista se jatkoajalla on.

–Keskiviikoksi tämä ei muuta mitään, paitsi että emme silloin voi katkaista sarjaa. Olemme alusta asti odottaneet, että tästä tulee pitkä sarja. Jokainen peli on kova paikka molemmille joukkueille, Kallio korosti tyynesti.

–Tottakai meidän valmistautumisemme on oltava ihan priimaa. Tässä ei enää paljoa treenailla. Nyt käytetään kaikki tekniikat ja kikat, että palautuminen on mahdollisimman hyvää pitkän ottelun jälkeen, kapteeni ynnäsi.

TPS-valmennus teki illan kuluessa peluutusratkaisuja. Vaikeuksissa ollut Per Savilahti-Nagander katseli jatkoerät vaihtoaitiossa. Hyökkäysketjuissa Timi Lahtinen ja Teemu Väyrynen vaihtoivat päittäin paikkaa. Nyt Väyryselle pedattiin tulosyksikön paikkaa Erik Thorellin ja Patrik Virran ketjussa.

–Väyrynen on ollut kovassa iskussa ja pelannut energisesti. Ajatus oli, että Thorell saisi päätypeleihin liikkuvamman kaverin. Se onnistuikin ajoittain ihan hyvin, Selin ruoti.