TPS kohtaa kryptoniittinsä tiistaina - Perrin ei ole huolissaan

Eric Perrin jätti TPS:n maanantaiset aamujäät väliin ja piti kehonhuolto- ja lepopäivän. Tiistaina kanadalainen on kuitenkin normaalisti mukana pelivahvuudessa. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS katkaisi lauantaina neljän ottelun tappioputkensa kaatamalla sarjakärki Tapparan, mutta tiistai-iltana Lahdessa on edessä taas yksi iso este.

Pelicans on voittanut TPS:n kaikissa tämän kauden keskinäisissä kohtaamissa. Jos tarkastelujaksoa ulotetaan vielä kauemmas, niin Pelicansin voittoputki keskinäisissä otteluissa on peräti kahdeksan kamppailun mittainen.

Tällä kaudella Pelicans pieksi syyskuussa kotonaan taululle tylyt 6–1-lukemat TPS:ää vastaan. Turussa pelatuista kahdesta kohtaamisesta Pelicans on hakenut niukat jatkoaikavoitot maalein 2–1.

Tasaiset lukemat kertovat, että viimeisistä kahdesta yhteenotosta ainakin jompikumpi olisi voinut kääntyä TPS:llekin. Totuus on silti se, ettei TPS ole päässyt pelillisesti normaaliin liitoonsa lahtelaisia vastaan.

Peliään joustavasti varioiva Pelicans on turvautunut TPS:ää vastaan usein hyvin kiekkokontrollipelaamiseen, jolla syödään TPS:n pelistä vauhtia ja tylsytetään turkulaiskarvauksesta kovin terä.

TPS:n veteraanisentteri Eric Perrin kiistää kuitenkin, että TPS olisi huolissaan saldostaan Pelicansia vastaan.

–Mielestäni olisimme ansainneet paremman tuloksen esimerkiksi edellisessä kotipelissämme heitä vastaan. Se on kuitenkin totta, että heitä vastaan on vaikea pelata, Perrin tunnustaa.

–Emme kuitenkaan ajattele sitä sen enempää. Meidän on luotettava omaan peliimme. Jos pelaamme samalla energialla ja kärsivällisyydellä kuin lauantaina Tapparaa vastaan, meillä ei ole mitään hätää.

Lisäväriä tiistain kohtaamiseen tuo sarjatilanne, jonka valossa ei näytä lainkaan mahdottomalta, että TPS ja Pelicans kohtaisivat puolivälierissä.

Perrin myöntää, ettei olisi ideaalitilanne lähteä mahdolliseen pudotuspelisarjaan, mikäli vastustaja olisi vienyt kaikki runkosarjakohtaamiset. Kanadalainen ei kuitenkaan halua antaa asialle liikaa painoarvoa.

–Tietenkin voitto Pelicansista tekisi hyvää. Toisaalta meillä on riittävästi kokemusta ymmärtämään, että pudotuspelit ovat ihan eri eläin. En usko, että isossa kuvassa menneillä tapahtumilla on vaikutusta. Jos joukkue luottaa omaan peliinsä, keskinäisten otteluiden historia ei vaikuta mentaliteettiin play-offeissa.

TPS:n maalihanat ovat tyrehtyneet viime aikoina. Helmi-maaliskuussa turkulaisten tehtyjen maalien määrä otteluttain on 2, 1, 2, 1, 5, 1, 1, 2, 2 ja 2 – yhteensä siis sangen vaatimattomat 19 maalia kymmenessä ottelussa.

–Emme ole saaneet tuloksia viimeisen parin viikon aikana. Ei se ollut tavallista TPS-kiekkoa, mutta joskus näitä jaksoja tulee. Parissa pelissä on ollut vähän huonoa tuuria. Silloin voi tulla turhautumista ja oma peli unohtuu, mutta isossa kuvassa tilanteemme on hyvä, Perrin kertoo.

–Maalintekovaikeudet voivat johtua esimerkiksi vastustajan pelitavasta. Olemme pelanneet tiukkoja pelejä hyviä joukkueita vastaan ja joskus ne vain kääntyvät vastustajille. Ylipäätään joukkueet pelaavat tähän aikaan vuodesta tarkemmin ja maalivahdit ovat hyviä. Maalipaikkoja tulee koko ajan vähemmän, ja ne harvat tilanteet pitää vain hyödyntää.

–Monet muutkin pelit liigassa ovat olleet vähämaalisia. Emme keskity siihen. Pelaamme hyvin viidellä viittä vastaan ja ylivoimakin on ollut ihan kelvollista. En ole tippaakaan huolissani maalinteosta, Perrin vakuuttaa.

TPS:llä on edessä erikoinen viikko. Pelicans-ottelun jälkeen odottavat visiitit Oulussa ja Lappeenrannassa, eli sarjakakkonen on koko viikon tien päällä täysin eri puolilla Suomea.

–Mehän kierrämme koko maan! Onhan tämä erikoisesti suunniteltu. En ole kokenut tällaista, ja olen sentään pelannut täällä kymmenen vuotta, Perrin taivastelee.

Veteraani löytää asiasta kuitenkin positiivisia puolia.

–Tämä voi hitsata joukkuetta hyvin yhteen juuri pudotuspelien alla. Pysymme tiiviinä ryhmässä. Samalla selviää, miten kroppa palautuu matkustamisesta ja neljän pelin pelaamisesta seitsemässä päivässä. Itsestään täytyy pitää hyvää huolta, Perrin kertoo.

Iso osa viikosta kuluu pelatessa ja matkustaessa, joten ylimääräisiin illanviettoihin ei välttämättä jää liiaksi aikaa. Perrin toivoo kuitenkin, että viikkoon mahtuu jokunen laadukas illallinen joukkueen kesken. Huolta tosin herättää se, että seremoniamestarina häärii apuvalmentaja ja joukkueenjohtaja Jani Kiviharju.

–”Stounin” onnistumisprosentti illallisten järjestelyssä on ehkä sellaiset 50, joten saa nähdä miten käy. Jyväskylässä hän on tosin kunnostautunut aiemminkin, joten odotukset on ladattu siihen iltaan, Perrin paljastaa. TPS piipahtaa Jyväskylässä keskiviikkona matkallaan Ouluun.