TPS-kapteeni Kallio ylpeä mustavalkoisten kunnianpalautuksesta

Kapteeni Tomi Kallio on ollut TPS:n selkäranka koko kauden. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Liigan runkosarjassa riitti turkulaisittainkin jännitystä päätöskierrokselle saakka, mutta varmaotteinen voitto jätti TPS-leiriin hyvän tunnelman 60 pelin urakan päätteeksi. Runkosarjan kakkossija ja varma CHL-paikka tulevaksi syksyksi eivät täytä joukkueen tavoitteita, mutta se on enemmän kuin kukaan syksyllä povasi.

Tyytyväinen TPS-kippari Tomi Kallio totesi joukkueen alkuperäisen välitavoitteen olleen neljän joukkoon yltäminen runkosarjassa, hyvän alkukauden jälkeen päämäärää reivattiin ylemmäs. Kakkossija oli saatavilla ja se otettiin. Kallion mielestä suurin pelillinen tekijä oli tasainen suoritustaso, turkulaisten peli loksahti uomiinsa heti syksyllä.

Onnistumiset kumpuavat ryhmän sisäisestä ilmapiiristä.

– Olemme vaatineet pelaajat ja valmentajat toisiltamme päivittäistä työntekoa, silloin kehitytään ja peli kehittyy. Meillä on ollut erittäin vahva päivittäin tekeminen, se on näkynyt ennen kaikkea pisteinä, mutta myös hyvänä rutiinina. Joukkue on ollut koko ajan luottavainen, se lähtee siitä, että tehdään kaikki muut kuin pelipäivät hyvin hommia, Kallio summaa.

– Jos päivittäinen vaatimustaso on kovempi kuin joissain matseissa, se näkyy peleissä terveenä itseluottamuksena. Ja kaikille on selvää, mitä haluamme toisiltamme. Jos ne asiat eivät toteudu, ne käydään heti läpi, silloin ei tarvitse arpoa, kapteeni linjaa.

Toista kauttaan Palloseuran kapteenina huhkiva kokenut hyökkääjä ei henkilökohtaisia päämääriään ole esiin nostanut, mutta 40-vuotiaan Kallion omat saldot puhuvat selvää kieltään hänen merkityksestään muuallakin kuin pukukopissa. Ässien verkkoon Kallio iski kaksi osumaa, ja pistepörssin nelossija heltisi komein tehoin 20+30. Illan jälkimmäinen osuma oli Kallion liigauran sadas.

Kapteeni nostaa kuitenkin joukkueen sijoituksen omia pörssilukemiaan arvokkaammaksi asiaksi. Pitkään alamaissa ollut turkulaisseura on edellisen kerran ollut näin korkealla lopullisessa sarjataulukossa kaudella 2003–2004 runkosarjavoiton jälkeen.

– On ne tietysti hyvät luvut. Mutta suurempi ylpeydenaihe on se, että on saatu hilattua TPS kärkisijoille melkein 15 vuoden tauon jälkeen. Tietysti oma peli on kulkenut hyvin, meillä on ollut hyvää yhteistyötä Jasperin ja "Ekin" kanssa, sitä hyvää kemiaakin aina vaaditaan, Kallio kiitteli ketjutovereitaan Jasper Lindsteniä ja Eric Perriniä.

Maanantaina TPS ei taktikoinut eikä jättänyt jossiteltavaa oman kohtalonsa suhteen. Akkujaan loppuviikon lataava joukkue saa nyt odotella vielä tuntematonta vastusta pudotuspelien avauskierrokselta. Tomi Kallion mukaan sesongin lopullinen tavoite on kirkas.

– Se on ihan selvä homma. Playoffeihin mennään voittamaan koko homma.