TPS-johto pohtii kevätvahvistuksia - "vaikeaa perustella"

Turussa tiukkatahtisen Liigakevään kuumimpia kysymyksiä on tällä hetkellä se, aikooko TPS hankkia täydennysmiehiä paikkaamaan kärkimiesten loukkaantumisia ennen pelaajasiirtojen takarajaa. Eric Perrinin tai Lauri Tukosen paluuta tositoimiin ei ole näköpiirissä, ja joukkue kaipaisi tehoja säilyäkseen hyvissä asemissa keskikastin pudotuspelitaistossa.

Toimitusjohtaja Mika Eskola myöntää tahtotilan ja mahdollisen tarpeen kevätvahvistuksille, mutta asia ei ole aivan yksinkertainen. Viime kaudella rajut taloustappiot tehnyt seura lähti kovin pelaajasatsauksin kuluvaan kauteen - se on näkynyt sarjataulukossa, mutta katsomossa on runkosarjan aikana ollut entistä tyhjempää.

– Kaikki perustuu tietenkin rahaan ja talouteen. Kyllä se on tosiasia, että näillä katsojamäärillä on todella vaikeaa perustella mitään ostoja meidän omistajille. Me ollaan nyt keikuttu sarjassa neljännen ja kuudennen sijan välissä, ja jos siellä pysyminen ei tuo välttämättä lisää katsojia, se on vaikea investointi, Eskola toteaa.

Palloseuran operatiivinen johto, toimitusjohtaja yhdessä urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäen ja valmennusportaan kanssa, on toki pohtinut asiaa tiiviisti. Mahdollisia hankintoja on jopa pohjustettu ennen tammikuun viimeisten viikkojen siirtosirkusta.

– Olen laittanut esityksen eteenpäin, että vakavasti täytyy pohtia tilannetta. Se on kaikille selvä asia, että pistekeskiarvot ovat alkukaudesta tippuneet loukkaantumisten jälkeen. Mutta jos vahvistuksia halutaan, kyllä meillä on lista kartoitetuista pelaajista. Ei me täällä peukaloita pyöritetä.

Eskola muistuttaa kuitenkin, että joukkueen nykyiseltä miehistöltäkin on lupa odottaa enemmän. Jo ennen loukkaantumishuolia valmennuksen julkilausuttuna tavoitteena oli tehojen löytyminen laajemmalla rintamalla.

– Toinen asia on tietenkin se, että nyt pitää tulla muita vastuunkantajia, asiassa on kaksi puolta, Eskola summaa.