TPS ja junioritähti jatkosopimukseen

Toisen polven liigakiekkoilija Patrik Virta on tällä hetkellä TPS:n sisäisessä pörssissä toisena Dave Spinan jälkeen. Koko Liigan pörssissäkin nuori hyökkääjä mahtuu top 20:een. Kuva: HC TPS.

Hyökkääjä Patrik Virta on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen HC TPS:n kanssa.

– Patrik kehittyi kesän aikana fyysisesti erittäin paljon ja se on näkynyt jäällä elokuusta asti. Isomman roolin myötä hänen itseluottamuksensa on noussut ja pystynyt jo nyt tekemään tulosta. Uskomme, että potentiaalia on vielä paljon jäljellä ja hän tulee vain parantamaan peliään. Olemme erittäin tyytyväisiä jatkosopimuksesta, HC TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kommentoi.

Kevättalvella 20 vuotta täyttänyt juonikas sentteri on tehnyt kuluvalla Liiga-kaudella 13 ottelussa tehot 4+7=11. Ne oikeuttavat TPS:n sisäisessä pistetilastossa kakkospaikalle Dave Spinan jälkeen. TPS-pelaajista vain Eric Thorell ja llkka Heikkinen ovat viimeistelleet enemmän maaleja, syötöissä vain Spina on Virran edellä.

– Jatkosopimuksesta on hieno fiilis. Viihdyn Turussa todella hyvin, Virta kommentoi tuoretta jatkosopimustaan TPS:n tiedotteessa.

Virran nousu Liigan kärkipelaajien kaartiin on ollut nopea, sillä viime kaudella TUTO:sta ja SaPKosta sekä A-nuorista. Liigatasolla syntyi 33 ottelussa 4 (2+2) tehopistettä. Virta teki liigadebyyttinsä toissa kaudella HPK:ssa. Viiden ottelun saldo Kerhossa oli 2+0. Vuonna 1996 syntynyt hyökkääjä oli ehdolla myös viime talven U20-kotikisajoukkueeseen, mutta paikkaa nuorten MM-kultaa voittaneessa joukkueessa ei lopulta irronnut.

TPS pelaa seuraavaksi kotonaan Gatorade Centerissä tiistaina 25.10. klo 18.30. Vastassa on nimenomaan Virran kasvattajaseura HPK.