TPS-hyökkääjä loppukauden sivussa

Curtis Hamiltonin taival TPS:ssä jäi lyhyeksi. Kuva: Jani Mesikämmen

Turun Palloseura joutuu pärjäämään loppukauden ilman laitahyökkääjä Curtis Hamiltonia.

Hamilton loukkaantui 18. helmikuuta pelatussa vierasottelussa HPK:ta vastaan. Tilannetta seurattiin pitkään, mutta lopulta loukkaantuminen osoittautui varsin vakavaksi. Kiekkoareenan saamien tietojen mukaan Hamiltonilla on polvivamma, joka vaatii leikkaushoitoa. Näin ollen kaukaloon ei tänä keväänä ole asiaa, menestyi TPS kuinka hyvin tahansa.

25-vuotiaan kanadalaisen kausi TPS:ssä jäi todella lyhyeksi. SaiPassa sesonkinsa aloittanut laituri saapui Turkuun siirtotakarajalla ja teki maalin heti debyytissään HIFK:ta vastaan. Seuraava ottelu Hämeenlinnassa jäi kauden viimeiseksi. SaiPassa Hamilton iski 43 ottelussa tehot 14+13=27.

Kyse ei todellakaan ole Hamiltonin ensimmäisestä pakkohuilista. Polvivammat ovat varjostaneet hyökkääjän koko viisivuotista ammattilaisuraa. Vammat jarruttivat Hamiltonin kehitystä jo AHL-aikoina ja saattoivat vaikuttaa merkittävästi myös siihen, että NHL-ura jäi toistaiseksi vain yhteen otteluun Edmonton Oilersin paidassa kaudella 2014–15.

Runkosarjan kahdella viimeisellä kierroksella TPS:n kokoonpanosta puuttui myös Dave Spina. Aivotärähdystä potenut Spina pelasi jo viime viikon Kärpät-ottelussa, mutta huilasi sen jälkeiset kaksi ottelua. Spinan tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Alavartalovammaa potevan puolustaja Jani Forsströmin poissaolon pituus lasketaan vielä viikoissa, hyökkääjä Ilkka Pikkaraisen kausi on ohi.