Törmäsen jatko hyvä päätös

Antti Törmänen (kesk.) viime kauden finaaleissa.

Uutinen siitä, että HIFK ja Antti Törmänen ovat sopineet vuoden pidennyksestä sopimukseen, ei ollut yllätys. Yllätys oli korkeintaan ajoitus.

Moni hämmästeli uutisen osumista joulukuun ensimmäiseen päivään ja sen julkistamista selvästi virka-ajan ulkopuolella. Sen pohjalta ehdittiin jo viritellä teorioita siitä, että Törmänen oli jo alun perin halunnut vastauksen joulukuun alkuun mennessä voidakseen mahdollisen kielteisen vastauksen saatuaan neuvotella jatkosta jonnekin muualle. Myöhäinen kellonaika viittasi tämän mukaan HIFK:n haluttomuuteen päättää tällä aikataululla ja lopulta vastanneen ”kyllä” painostuksen alla.

No uskokoon tähän, kuka haluaa. Onhan maailmassa paljon niitäkin, joiden mielestä USA:n ensimmäinen kuussa käynti oli vain lavastus, joka toteutettiin jossain studiossa New Yorkissa.

"Onhan maailmassa paljon niitäkin, joiden mielestä USA:n ensimmäinen kuussa käynti oli vain lavastus, joka toteutettiin jossain studiossa New Yorkissa."

Mutta todellisuudessa Törmäsen jatko oli varma luottamuksen osoitus HIFK:n johdolta ja etenkin urheilujohtaja Tom Nybondasilta. Hän on varmasti kauden alettua odotettua huomattavasti heikommin myös pohtinut ja tutkinut Törmäsen vaiheita Bernissä eli mestaruutta ja sitä seurannutta seuraavan kauden potkuja.

Näin hän uskoo kauden kääntyvän parempaan niin ”Stögen” johdolla niin uusien hankintojen myötä kuin joukkueen jossain vaiheessa vielä saavan täyden kokonpanon paljon alkukaudella vaivanneen loukkaantumissuman hellittäessä.

Törmäsen ensimmäinen kausi meni paljolti edellisen valmentajan jättämien sotkujen selvittämiseen, mutta toinen oli jo loistava. HIFK pelasi nopeaa ja raikasta hyökkäyspeliä, sai paljon katsojia ja voitti ensimmäisen kerran runkosarjan. Loppu olisi voinut olla parempi, mutta silti kausi oli suuri menestys. HIFK oli juuri siellä, missä sen pitääkin olla: se pelasi uskottavasti mestaruudesta innostuneen yleisön edessä Liigan suurimpiin kuuluvan ja tasapainoisen budjetin myötä.

"Törmäsen ensimmäinen kausi meni paljolti edellisen valmentajan jättämien sotkujen selvittämiseen, mutta toinen oli jo loistava. Selvästi tämän uskotaan jatkuvan."

Selvästi tämän uskotaan jatkuvan. Vaikka jääkiekon nopeutuminen onkin paljon vienyt pois HIFK:n kannattajien rakastamaa ja seuran perinteisiin kuuluvaa taklauspeliä, niin Törmäsen hyökkäävä kiekkoilu sopii niin joukkueelle kuin sen kannattajille ja on nykyaikaista.

Menestys mestaruutta myöten on hyvin mahdollinen myös tällä kaudella, jolloin huono alku jäisi vain lähinnä vitsiksi. Ja sen jatkumiseen uskotaan myös jatkossa.

Selvää on kuitenkin se, että niin HIFK:n johto kuin Törmäsen valmennusryhmä ovat olleet yllättyneitä kauden alusta. Sitä on varmasti pohdittu ja analysoitu paljon ja ”peiliin on katsottu”. Menestyksen toistaminen ei ollutkaan niin helppoa, kuin luultiin.

Ja nyt vastaus on valmis: Törmänen on päävalmentaja myös ensi kaudella. Ratkaisu on hyvä, sanovat salaliittoteorioihin uskovat mitä tahansa.