Toni Kähköstä lämmittäisivät 15 maaliakin

Kun KooKoo-fanit kansoittavat Kouvolan jäähallia tulevan viikon kotiharjoitusotteluissa HIFK:ta ja SaiPaa vastaan, saattaa tuntumuksiin nousta tuulahdus yli kolmen vuosikymmenen takaa. Ainakin silloin, jos laitahyökkääjä Toni Kähköseltä, 30, putoaa kypärä päästä. Se on siis Toni Kähkönen, ei seuralegendoihin kuuluva Aki Räisänen.

Toni Kähkönen ei vauhtiin päästessään pieniä esteitä väistele. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Kärpissä jokunen vuosi sitten kultaakin vuollut Kähkönen suuntasi Kouvolaan ottamaan uutta vauhtia uralleen, jossa viimeisin Oulun kausi ei ollut pitkien muistelujen arvoinen.

"Viihdyn kulmissa ja maalinedustalla."

- Joo, Kärpissä oli vuodessa kaikenlaista. Parisen kuukautta meni loukkaantuneenakin, ja muutenkin oli aika sekava talvi, Kähkönen kuittaa.

Bluesista maailmalle ponnistanut Kähkönen koukkasi pari vuotta sitten kahdeksi kaudeksi Ruotsiin. Kotoisessa Liigassa täyttymässä on vuosikymmen ja edessä hyvinkin pian runkosarjan juhlapeli (398) ja ennen kaikkea juhlamaali (99).

Mitä kouvolalaisyleisön on lupa odottaa, kun kaukaloon hyppää Toni Kähkönen?

- Powerforwardinahan minä itseäni pidän. Viihdyn kulmissa ja maalinedustalla. Toivottavasti viihdyn niin hyvin, että se tarttuu koko joukkueeseen, Kähkönen hymähtää.

Viikonlopun harjoituspelit Imatralla Kähkönen pelasi Toni Hyvärisen kanssa Miikka Pitkäsen vetämässä ketjussa. Kolmikosta maalinteossa on onnistunut toistaiseksi vain Pitkänen, kahdesti.

- Maalejakin tarvitaan, mutta on peleissämme ollut hyviä aihioita. Tänään loppui kieltämättä bensa, kun terveitä hyökkääjiä ei ollut kuin kymmenen, Kähkönen toteaa.

Kähkönen on tehnyt liigamaaleistaan liki puolet (42) ylivoimalla ja kaikkineen kirkkaasti yli puolet erikoistilanteissa osuttuaan matkan varrella alivoimallakin kymmenen kertaa.

- Erikoistilanteita ei ole vielä tätä kautta varten juurikaan harjoiteltu, Kähkönen korostaa.

Eipä se tietty välttämätöntä ja kovin viisastakaan olisi, jos kymmenen kenttäpelaajaa on sen verran vaivaisina, etteivät ole mukana harjoituspelissä.

Millainen olisi hyvä kausi 2017-18?

- Jos pystyisin auttamaan joukkueen menemään playoffiin! Ei minulla mitään pistetavoitetta ole.

Kai sentään joku maalitavoite on?

- No, jos jotain on sanottava, sanotaan vaikka 15. Se tuntuisi jo hyvältä, 20 maalia ehkä unelmalta, kuittaa yhden kauden ennätyksekseen kahdeksan vuotta sitten 21 osumaa nakuttanut espoolainen.

Kouvolan Kähkönen on sanojensa mukaan havainnut jo melkoiseksi urheilukaupungiksi.

- Kävin KPL:n pesispelissä. Niillä tuntuu olevan hyvä ja viihdyttävä meno päällä.

Oho, tiedät siis mikä on tuplahaava?

- Mikä?