Tolvasen tykki ratkaisi jälleen - Jokerit ennätyksellisessä voittoputkessa

18-vuotias Eeli Tolvanen jatkaa sensaatiomaista alkukauttaan Jokereiden paidassa. Sunnuntaina Tolvanen iski tehot 1+1, kun Jokerit kaatoi Severstal Tšerepovets kaatui kovan fyysisen väännön jälkeen maalein 3-1.

Jokereiden 2-0-osuman ampunut Tolvanen teki viikon toisen voittomaalinsa. Avausmaalin iski puolustaja Sami Lepistö.

Jo seitsemän ottelun pisteputkessa porskuttavan John Normanin sutaisema 3–1-osuma 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ratkaisi lopulta tiukan pelin.

– Severstal oli fyysinen joukkue ja pelasi tiukkaa keskialuetta ja omaa päätä, mutta taistelimme hyvin. Koko kausi on puolustettu tiukasti. Tänään jatkettiin samaa ja se tuotti tulosta, Tolvanen kuvaili Jokereiden tiedotteessa.

Tolvanen on Jokereiden selvästi tehokkain pelaaja pistein 9+7=16.

– Hyvä, että menee näin välillä. Tuossa välissä oli vähän hiljaisempaakin pari peliä, joissa en saanut pinnoja enkä paikkoja. Nyt on saatu peli kulkemaan hyvin kotona, pitää vaan jatkaa samaan malliin, Tolvanen totesi. 

Yhdeksän perättäistä voittoa on Jokerien seuraennätys KHL:ssä. KHL-ennätyksensä jälkeen Jokereilla on pian haarukassa SM-liigassa 12 kautta sitten valmentaja Hannu Jortikan komennossa saavuttama 11 perättäisen pelin voittoennätys.

Yltääkseen samaan kuin kaudella 2004–2005, eli 11 voittoon peräjälkeen, olisi Jokerien peitottava tiistaina kotikaukalossaan Torpedo sekä sen jälkeen vieraspelissä Avtomobilist.