Haamumaali on jo unohtunut – vai onko sittenkään? Ronski huumorikaan ei auttanut liigaseuraa viime kierroksella

Viime viikonlopun paikallisottelun haamumaali on jo taakse jäänyttä elämää Ilvekselle. SM-liiga myönsi, että Tapparan 2–2-tasoitus hyväksyttiin tuomarivirheen seurauksena, eikä Ilves-leirissä enää märehditä menneitä.

Tai, niin no... toki suosittu Lätkäehtoo-parivaljakko palasi vielä aiheeseen Jukka-Emil Vanajan, Mauno Ahosen ja cheerleadereiden voimin.

Tiukasti pudotuspelipaikkaa jahtaava tamperelaisseura onnistui – kokemastaan vääryydestä huolimatta – viime viikolla raapimaan seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta.

Tämä viikko ei alkanut yhtä lupauksia herättävästi. Ässät haki tiistaina täydet kolme sarjapistettä Hakametsästä avausminuutin maalillaan. hallitsi tapahtumia lähes koko ottelun ajan muttei onnistunut ohittamaan Ässien Andreas Bernardia, joka torjui ottelussa 39 kertaa. Porilaiset ottivat Jussi Makkosen osumalla 0-1-vierasvoiton.

Ilveksen osalta seuraava mahdollisuus kuroa eroa playoff-viivaan on perjantaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Lähtökohdat lauantain elintärkeällä Sport-kotiottelulle eivät ole ideaalit, sillä Ilveksen kotiutuminen Kaakkois-Suomesta venyy pelipäivän puolelle.

Vaasalaiset pääsevät vierasotteluunsa yli kolmen vuorokauden latautumisjakson pohjilta. Sportilla ei ole tiistain kotipelinsä jälkeen otteluita ennen lauantaita. 

Ilves on ollut kuluneen liigakauden heikoin kotijoukkue. Koossa on 26 ottelun jälkeen 24 pistettä eli 0,89 ottelua kohden. Yhden kotiottelun enemmän pelanneet Jukurit (29) ja SaiPa (30) ovat pistekeskiarvossa (1,12 ja 1,15) selvästi tamperelaisia edellä.

Yleisömäärän kannalta tiistain Ässät-ottelu osui Ilveksen kotipelien "ylärekisteriin". Hakametsän katsojamääräksi ilmoitettiin 5543. Lukema on hallipelien toiseksi suurin syyskuun ensimmäisen kotiottelun eli 5842 katsojaa keränneen Tapparan visiitin jälkeen. Sorsapuiston ulkoilmaotteluissa väkeä oli tasaisen pyöreästi 11000 ja 8500.