Timo Everi: ”Infran on oltava kunnossa, muuten ei synny tulevaisuutta”

Timo Everi sai nostaa kädet ilmaan. Kuvat: Jere Grönberg

Valtakunnallinen keskustelutapahtuma tuo Poriin joka kesä lukuisia eri alojen vaikuttajia. Uudistetun jäähallin läheisyydessä pelattiin leikkimielisiä tennisotteluita. Tulosta tärkeämpää oli se, että osallistujat ja katsojat viihtyivät loistavassa säässä.

Urheiluvaikuttajien joukossa on myös Oy HIFK-Hockey Ab:n hallituksen puheenjohtaja Timo Everi. Jos tenniskenttien viereisessä Isomäki Areenassa toteutui paikalliselle seuralle suuri olosuhdemuutos, ei pääkaupunkiseudulla jäädä vähäisempiin projekteihin.

HIFK:n käynnistämä Helsinki Garden -hanke etenee niin hyvin kuin sen kokoluokassa on mahdollista.

- Prosessi kokonaisuudessaan on valtavan iso. Itse ei sitä aina ymmärrä sen laajuutta, eivätkä kaikki muutkaan välttämättä. Infran kuitenkin täytyy olla kunnossa, muuten ei synny tulevaisuutta, kasvusta puhumattakaan.

- Alkuvuonna päättyneen arkkitehtikilpailun jälkeen kaupunki puuhaa asemakaavaa, ja meillä tehdään tarkempia suunnitelmia kaikilta osin. Kehityksen edelle on vaikea päästä, mutta jos pysyisimme edes perässä, hymähtää Everi.

Jääkiekkoväen ei silti kannata olla pahoillaan, ei palveluiden lisääminen ole jääkiekolta pois millään tavalla.

Tuleva monitoimiareena on jo melko kaukana perinteisestä mielikuvasta, mikä nousee mieleen sanasta jäähalli. Aika on vain ajanut mielikuvien ohitse.

- Pelkkä jääkiekko ei kanna maksukyvyn puolella enää, tarvitaan todella paljon muutakin. Jääkiekkoväen ei silti kannata olla pahoillaan, ei palveluiden lisääminen ole jääkiekolta pois millään tavalla. Jokaiselle kulttuurin sektorille on tilaa, toteaa Everi.

- Esimerkiksi rakentamisen kulut vaikuttavat niin paljon.

Porissa on toisaalta toimiva esimerkki siitä, mitä peruskorjauksella voidaan saada aikaan.

- Täällä on tehty kyllä hyvää työtä olosuhteiden parantamiseksi, sitä kautta on mahdollista mennä eteenpäin, arvioi Everi.

Heinäkuiseen keskiviikkoon kuuluu silti muutakin kuin arjen huolia. Everi on tapahtumassa ennen kaikkea pelaamassa tennistä hyvien tuttujensa kanssa.

- Käyn melko paljon pelaamassa, mutta ei siitä tahdo mitään tulla. Toisaalta silloinhan voi sanoa, että vika on valmentajassa, nauraa Everi.