Tilastot eivät JYPin tappajaa kiinnostaneet - "Se on ihan se ja sama"

  • Eero Kilpeläinen on ollut tänä keväänä eläimellisessä vireessä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Eero Kilpeläinen oli ennen tätä kevättä voittanut urallaan vain yhden pudotuspelisarjan. Pelicansia vastaan napsahti toinen ja JYPistä on hyvää vauhtia tulossa kolmas. Kilpeläinen nollasi 27 torjunnalla JYPin ensimmäisessä välierässä keskiviikkona ja jatkoi perjantaina siitä mihin keskiviikkona jäi. Tällä kertaa nollapeli vaati 21 torjuntaa.

Kilpeläinen on nyt pitänyt nollan peräti 199 minuutin ja 27 sekunnin ajan. SM-liigan pudotuspelien nollaputkiennätys on tältä keväältä, kun Tapparan Dominik Hrachovina piti veräjänsä koskemattomana 233 minuuttia ja 21 sekuntia.

- Peli on kulkenut hyvin. Ei mitään, tosi kiva pelata. Jatketaan vaan tästä, Kilpeläinen "revitteli" 3-0 -voiton jälkeen.

Nollaputkestaan hän äitynyt sen enempää keskustelemaan.

- No, se on sellainen tilasto.

Miltäs kuulostaisi Hrachovinan ennätyksen rikkominen?

- No, se on ihan se ja sama.

Toinen välierä haiskahti vahvasti siltä, että se alkaa näyttää ottelusarjalle suuntaa. Ensimmäisen väännön olisi JYPkin voinut voittaa, mutta nyt sillä oli melkoisen heikosti mahdollisuuksia. Hurrikaani ei yksinkertaisesti saa KalPan kiekkokontrollia eikä pelinopeutta kuriin. Homma näytti ajoittain melkoisen väkinäiseltä rimpuilulta. KalPan laariin sataa myös se, että homma jatkuu jo huomenna ja kaiken lisäksi kotiareenalla Niiralassa.

- Parantaa pitää, ihan jokaisen. Ihan sama, onko maalivahti, puolustaja vai hyökkääjä, jokaisen pitää tehdä oma hommansa paremmin, konkarihyökkääjä Jani Tuppurainen vaati.

Viidennessä puolivälierässä HPK:ta vastaan loukkaantunut puolustaja Mikko Kalteva palasi JYPin takalinjoille toisessa välierässä. Kalteva väitti, ettei Kilpeläisestä tai JYPin tehottomuudesta ole tullut hurrikaanipaidoille mitään mörköä.

- Ei se mikään mörkö ole, vaikka nollalla maalilla on tietysti hankala voittaa. Runkosarjassa tehtiin paljon maaleja KalPaa vastaan, en näe yhtään syytä miksi emme voisi tehdä niitä myös pudotuspeleissä, Kalteva totesi.