Tiistaina tapahtuu: Kukkonen mukana Kärppien jääharjoituksissa

Lasse Kukkonen - ikitaistelija, suunnannäyttäjä ja isojen minuuttien työmyyrä. Hän on mukana kokoonpanossa, kun Kärpät aloittaa keskiviikkona pudotuspelit.

Torstain kotiottelussa TPS:ää vastaa kiekon kasvoihinsa pahan näköisesti saanut Lasse Kukkonen toipuu pienen takapakin jälkeen hyvää vauhtia ja on mukana kokoonpanossa, kun Kärpät isännöi keskiviikkona illalla pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelua Raksilassa.

– Homma lähtee liikkeelle siitä, että Lasse on täysillä joukkueharjoituksissa tiistaina aamupäivällä. Arvatenkin häkki päässä, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kertoo.

Kukkosen poskessa diagnosoitiin poskiluun murtuma, ja alunperin hänen piti pelata jo lauantaina Lahdessa, mutta yksi nukuttu yö mutkisti suunnitelmia, ja kapteeni seurasi ottelun katsomosta käsin.

– Ongelma ei ole ollut murtuma, sillä se on siisti, eikä sitä tarvitse operoida edes kauden jälkeen. Takapakki tuli siinä, että poskiontelossa on reikä, se vuotaa, sinne pääsi ilmaa, mikä turvotti kasvoja, Suikkanen tietää.

Kukkonen aloitti lauantaina antibiottikuurin, joka alkoi purra pienellä viiveellä.

– Lasse sanoi eilen (sunnuntai), että nyt alkaa helpottaa. Tänään maanantaina hän ei saanut tehdä vielä mitään, mutta tiistaina hän on jo täysillä mukana.

Kärpille Kukkosen läsnäolo on erittäin tervetullut. Hän on luontainen johtaja, hengenluoja ja suunnannäyttäjä, joka pelaa kaukalossa isoja minuutteja.

"Runkosarjassa kokoonpanon parsiminen oli välillä repaleista työtä. Kärpät käytti yhteensä 41:tä pelaajaa, joista vain Mika Pyörälä ja Mikko Niemelä olivat mukana kaikissa 60 ottelussa."

Kärpät pääsee keskiviikkona alkavaan paras kolmesta -sarjaan erittäin harvinaisesti tilanteesta. Runkosarjan aikana kokoonopanosta oli pahimmillaan sivussa yhtä aikaa jopa 8–10 pelaajaa – suurin osa hyökkääjiä – mutta nyt kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä joka ikinen mies on pelikunnossa.

– Viimeisin hyvä uutinen on Toni Kähkösen parantuminen vatsataudista, Suikkanen myhäilee.

Runkosarjassa kokoonpanon parsiminen oli Suikkaselle välillä repaleista työtä. Kärpät käytti yhteensä 41:tä eri pelaajaa, joista vain Mika Pyörälä ja Mikko Niemelä olivat mukana kaikissa 60 ottelussa.