Tehokas Taavitsainen sorvaa paikkaa TPS-miehistöön

Loppukesän maalitykki Topi Taavitsainen osui taas. Kuva: Jessi Ristilä/HC TPS

HC TPS:n pirteä loppukesän vire jatkui CHL-sesongin avajaisissa. Turkulaisryhmä esittäytyi kotiyleisölleen nujertamalla norjalaisen Lørenskog IK:n vaivattomasti luvuin 4–1. TPS:n harjoituspelikauden näkyvimpiä hahmoja on toistaiseksi ollut nuori laitahyökkääjä Topi Taavitsainen, joka onnistui jälleen keskiviikkona maalinteossa.

Vierasjoukkue karkasi avauserässä ylivoimaosuman turvin johtoon, mutta ottelu eteni pitkälti turkulaiskomennossa, ja toisessa erässä isännät menivät menojaan kolmella maalilla.

– Saatiin hyvä startti ja päästiin paineistamaan vastustajan päähän, mutta sitten otettiin turha jäähy ja vastustaja pääsi johtoon. Toisessa erässä oikeastaan ratkaistiin peli ja saatiin oma homma hyvin käyntiin. Kolmas erä oli jo vähän pelailua, mutta pelattiin järkevästi, Taavitsainen summasi.

– Tempo ei varmaan ollut ihan tapissa, mutta ei sen elokuussa vielä tarvitse ollakaan.

Ohuetkin norjalaistoiveet loppukiristä hautautuivat päätöserän alussa, kun Taavitsainen iski loppuluvut taululle tylyn varmasti. Viime kaudella Tuto Hockeyn paidassa kolmattakymmentä osumaa viimeistellyt Palloseuran oma kasvatti on löytänyt toistaiseksi tukevan paikan mustavalkoisten pelaavassa kokoonpanossa.

– Päivä päivältä tuntuu paremmalta ja etenkin kun tulee onnistumisia, itseluottamus kasvaa. Täytyy olla tyytyväinen tähän tilanteeseen. En tullut tänne ihan samanlaisia maalimääriä tekemään kuin Mestiksessä, mutta onhan se tärkeää onnistua. Ei maaleja ikinä liikaa voi tehdä, Taavitsainen virnisti.

TPS matkustaa heti torstaiaamuna kohti Keski-Eurooppaa. Turkulaisten CHL-urakka jatkuu perjantai-iltana Liberecin vieraana.