Teemu Lassila ihmetorjunnastaan: "Siinä oli tuuria"

Monen TPS-henkisen jääkiekkoihmisen sydän jätti varmasti lyönnin tai kaksi välistä, kun torstain neljättä puolivälieräottelua oli pelattu noin 59 minuuttia ja 57 sekuntia. Palloseura näytti puolustavan kotivoiton loppuhetkillä ongelmitta, kunnes Kärppien viimeinen epätoivoinen roiskaisu maalille ei jäänytkään viimeiseksi.

Päämäärätön kiekko muutti suuntaa pelaajaruuhkasta ja pomppasi aivan yksin takatolpan puolella päivystäneelle Juuso Ikoselle. Kärppien avausosuman kauniisti iskeneelle nuorukaiselle oli tarjolla klassista sankaruutta, mutta ilman mietintäaikaa. Ikosen selkärangasta löytyi jarikurrimainen ratkaisumalli: lapa jäähän, läheltä ylös, nimi lehteen... paitsi että aamun lehdissä Ikonen on tahtomattaan anti-sankari – kiekon tielle ilmaantui Teemu Lassilan räpylä.

Hätäisen tilanteen ylipelannut TPS-torjuja oli huonossa asennossa, mutta ei myynyt itseään halvalla. Ikosen villin tuuletuksen sijaan illan huippusuoritusten koosteelle tallentui Lassilan salamannopeasti rävähtänyt kobrakäsi.

– Reagoin aika voimakkaasti siihen syöttöön, hanska oli oikeastaan ainoa mitä siinä oli enää tiellä ja siihen osui. Siinä oli tietysti tuuriakin, Lassila myönsi auliisti.

Maailmanmestari ei suuremmin riehaantunut uroteostaan. Kun kiekko tuntui räpylän pohjassa ja summeri päräytti ottelun päättyneeksi, fiilis oli Lassilan mukaan "ihan hyvä".

– Tajusin että voitettiin peli. Ehdin siinä sivusilmällä vilkaista kelloa, kun oli 5–6 sekuntia aikaa ja saatiin kiekko hyvin laitaan, mutta sieltä vaan tuli vielä yksi paikka, kokenut TPS-torjuja muisteli.

Palloseura oli avauserässä avauserässä alakynnessä Kärppien pitäessä vauhtia, mutta kotijoukkue pelasi lopulta ehjän iltapuhteen. TPS tukeutui ydinvahvuuksiinsa, ja onnistui uhrautuvan puolustustaistelun lomassa pääsemään niskan päälle niukkamaalisessa taistossa.

– Minusta olimme parempi joukkue, mutta mitään ei saada ilmaiseksi Kärpiltä. Parhaimpaan pitää pystyä venymään joka matsissa. Nyt parannettiin pelin edetessä ja ansaittiin voitto, Lassila arvioi illan antia.

TPS on jo nyt venynyt pidemmälle kuin moni odotti, Kärpät on yhtä ottelua lukuun ottamatta ollut jatkuvasti tiukilla turkulaisryhmän kanssa. Tosiasia on silti edelleen se, että TPS tarvitsee vielä ainakin yhden voiton vierasjäältä edetäkseen jatkoon.

Teemu Lassilan mukaan voitto on omissa käsissä jälleen lauantaina, kunhan TPS venyy yhä uudestaan parhaimpaansa: siis tukkii taas tiiviisti kaukalon olennaiset alueet, tukahduttaa maltilla Kärppien etenemisen diesel-vaihteelle, maalintekotarkkuuskaan ei olisi pahitteeksi, vaikka Lassila vireessä onkin.

– Ei meidän tarvitse mitään erityistä esittää siellä, olemme jo pelanneet kaksi hyvää peliä Oulussa, vaikka viimeksi hävittiin. Samanlaisella taistelulla seuraavakin peli on käännettävissä. Ja on meillä vielä maalintekovoimaa, emme ole yltäneet ihan parhaaseen suoritukseen siltä osin.