Teemu Laakso try out -pestillä HIFK:n takalinjoille

IFK on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Teemu Laakson kanssa.

Laakso on aiemmin urallaan pelannut IFK:ssa 165 ottelua. Kolme edellistä kautta 29-vuotiaan puolustaja pelasi SHL:ssä Växjö Lakersin joukkueessa.
Edellisellä IFK-kaudellaan 2007–2008 Laakso oli joukkueen varakapteeni.

Kaudesta 2008–2009 lähtien Laakso on pelannut ulkomailla NHL:ssä, AHL:ssä, KHL:ssä ja SHL:ssä. Laakso pelasi myös A-maajoukkueessa vuoden 2013 MM-kotikisoissa.

Viime kaudella Laakson tilastoihin kirjattiin ainoastaann kaksi ottelua Växjössä. Myös kausi 2015–16 jäi vajaaksi, silloin puolustaja oli kokoonpanossa 28 SHL:n runkosarjaottelussa, joissa syntyi 9 (3+6) tehopistettä. Edellinen niin sanottu täysi kausi on 2012–13, jolloin Laakso pelasi KHL:n Seversta Tsherepovetsissa 49 runkosarja- ja 10 playoff-kamppailua. 

– Teemu on kamppaillut vammojen kanssa erityisesti viime kauden aikana. Siksi sopimus sisältää koeajan, jonka aikana hänellä on mahdollisuus päästä omalle tasolleen. Kunnossa ollessaan hän on merkittävä vahvistus puolustukseemme ja hän tuo kokemuksensa myötä johtajuutta jengiin, sanoo IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas.

– Viime kausi oli erityisen raskas, mutta nyt olen toipunut loukkaantumisista ja -valmistautuminen ensi kauteen IFK:ssa on vauhdissa. Olen erittäin kiitollinen IFK:lta saamastani mahdollisuudesta ja palaan kasvattajaseuraani täynnä intoa.

– Joukkue vaikuttaa kova-asenteiselta ryhmältä, johon on hienoa päästä mukaan. Erityisesti venttaan sitä, että pääsen vetämään tutun punaisen pelipaidan taas päälleni, Laakso kommentoi IFK:n verkkosivuilla.

– Teemu on minulle tuttu jo vuoden kotikisoista ja siihen kuuluneilta leirityksiltä. Saamme luotettavan ja fyysisen lisän puolustukseemme, IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoo.

NHL-otteluja Laakson tilillä on kolmelta kaudelta (2009–2012) yhteensä 17. Seurana oli Nashville Predators.