Täyttyykö Kisapuisto edes kerran?

 

Puolustaja Jere Sneck on tehopistein 1+1 SaiPan illan kokoonpanossa lappeenrantalaisten kauden viidenneksi tehokkain pistemies. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Ainakaan SaiPan markkinointiosastoa ei voi syyttää huumorintajun puuttumisesta. Seura viestittää illan KooKoo-pelin panoksena olevan ”pohjan välttäminen”, joka on täyttä totta.

Kuluvasta kaudesta vähintään puolen miljoonan euron tappion tekevä SaiPa on jumbona neljä pistettä naapuriaan perässä.

Jos huumoria olisi vielä enemmän, jaettaisiin pelin jälkeen voittajalle edesmenneen Kymen läänin mestaruuspytty. Viiden kohtaamisen jälkeen SaiPa on siinä kisassa edellä voitoin 3-2, pistein 8-7 ja maalein 11-9.

Kouvolalaisia vastaan Lappeenrannassa ei sentään dumpata pääsylippuja alennusmyyntiin. Sen sijaan lauantaiseen kauden viimeiseen kotipeliinsä SaiPa on saanut kaikki pääsyliput maailmalle sponsorien ostettua parisentuhatta lippua jaettavikseen.

Jotta ihmisiä myös tulisi paikalle ilmaislipuilla SaiPa joutui nöyrtymään ja mainostamaan jääpallofinaalin näkyvän lauantaina hallin käytävillä. Paikallinen seura Veiterä selviytyi ensimmäistä kertaa 23 vuoteen SM-jääpalloilun loppuotteluun, joka pelataan Porvoossa samaan aikaan SaiPa-TPS:n kanssa.

Päätöspelin lippukampanja lienee suunniteltu myös siksi, että SaiPan kauden yleisökeskiarvo saataisiin nousemaan yli 3000 katsojan. Tämän hetken keskiarvo on sarjasijoituksen tapaan SM-liigan huonoin 2996. SaiPan kausikeskiarvo ei ole jäänyt pääsarjassa koskaan alle 3000 katsojan.

KooKoota vastaan SaiPan kokoonpanosta puuttuu 19 pelaajaa joukkueen tämän 23 parhaasta pistemiehiehestä!

Kun Tomi Leivo ja Tero Koskirantakin ovat merkittynä loukkaantuneiksi, SaiPalla on kaukalossa vain 13 maalin tekijät tältä kaudelta. Elmeri Kaksonen on hyökkääjistä ainoa, joka on onnistunut tällä kaudella maalinteossa!