Tapparan Valtteri Kemiläinen ja Sportin Ari Gröndahl yllätysnimiä Leijonissa

Henrik Haapala on tottunut niittämään menestystä. VAikka ikää ei ole kuin 22 vuotta, palkintokaapissa on nuorten MM- ja aikuisten SM-kullan lisäksi myös kolme SM-hopeaa.

A-maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki nimesi joulunalusturnaukseen tukun mielenkiintoisia ensikertalaisa. Sportin Ari Gröndahl, KalPan Niko Mikkola ja Tapparan Valtteri Kemiläinen nousevat ensi kertaa A-maajoukkueeseen.

– Hieno nähdä, että Liigasta on noussut noin paljon uusia pelaajia, muutaman vuoden pelanneita. Kaksi nuorten maailmanmestaria, (Roope) Hintz ja (Niko) Mikkola nousevat suoraan A-maajoukkueseen. Ja sitten on taas pari hienoa tarinaa pidemmältä matkalta, Miika Koivisto, Ari Gröndahl ja Simon Suoranta, Marjamäki sanoi nostaessaan nimiä esiin.

Hyökkäyksen yllättävin nimi on erinomaisen alkukauden Ässissä pelannut Simon Suoranta, joka toki on edelliskausilta läpikotaisin tuttu mies Marjamäelle. Suoranta kuului edelliskaudet Marjamäen menestyksekkäästi valmentaman Kärppien miehistöön, mutta jäi Oulussa pienemmälle vastuulle kuin tänä syksynä Porissa.

Suorannan murtautuminen Liigan ratkaisuosaston eturiviin on ollut mieluisa myös hyökkääjälle itselleen.

– Olen päässyt jääkiekkoilijana monella tavalla uudelle tasolle. Tällä hetkellä tunnen matsien jälkeen kropassani, että olen pelannut ja antanut kaukalossa kaikkeni. On ihan pakko olla urheilija 24 tuntia vuorokaudessa. Kärpissä roolini oli usein sen verran pieni, etten pelien jälkeen välttämättä tuntenut samalla tavalla. Tätä nykyistä olotilaa olen kaivannut pitkään, Suoranta mietti Kiekkoareenan haastattelussa pari viikkoa sitten.

Vahvan syksyn pelannut, mutta muutaman ottelun myös sivussa ollut Henrik Haapala on yksi joukkueen odotetuista ensikertalaisista. Juniorimaajoukkueiden vakiokasvo oli voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa Malmössä 2014, mutta sen jälkeen Tappara-laituria ei ole nähty leijona rinnassa.

A-maajoukkue Venäjän EHT-turnauksessa:

Maalivahdit:
Ortio Joni, Skellefteå AIK
Säteri Harri, HK Vitjaz

Puolustajat:
Eronen Teemu, IFK
Gröndahl Ari, Sport*
Kemiläinen Valtteri, Tappara*
Koivisto Miika, Jukurit*
Lehtonen Mikko, KooKoo
Lepistö Sami, Salavat Julajev Ufa
Mikkola Niko, KalPa*
Rissanen Rasmus, Jokerit*

Hyökkääjät:
Aaltonen Miro, HK Vitjaz
Erkinjuntti Antti, Pelicans
Haapala Henrik, Tappara*
Hartikainen Teemu, Salavat Julajev Ufa
Hintz Roope, IFK*
Kemppainen Joonas, Sibir Novosibirsk
Lajunen Jani, Tappara
Mankinen Jesse, KalPa
Nättinen Joonas, JYP
Osala Oskar, Metallurg Magnitogorsk
Pesonen Harri, Lausanne HC
Suoranta Simon, Ässät*

Päävalmentaja:
Marjamäki Lauri

*A-maajoukkueen ensikertalainen