Tapparan välieräsankari Repo: "En laittaisi sitä maalivahdin piikkiin"

Sebastian Repo tuuletti ottelun voittomaaliksi jäänyttä 1-0-osumaansa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Sebastian Repo tuuletti ottelun voittomaaliksi jäänyttä 1-0-osumaansa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Liigakauden 2016-17 ensimmäisen välieräottelun sankariksi nousi ottelun voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman toisen erän puolenvälin tienoilla laukonut Tappara-hyökkääjä Sebastian Repo.

Revon maskiton rannelaukaus yllätti HIFK-vahti Kevin Lankisen helpon näköisesti, mutta maalintekijä itse ei suostu laittamaan osumaa maalivahdin tilille.

- Oli se ihan hyvä kuti. Pidän omaa vetoani ihan hyvänä, niin en laittaisi tätäkään maalivahdin piikkiin, Repo totesi.

Maalipaikka syntyi lopulta aika vaarattoman näköisestä tilanteesta hieman yllättäen.

- Katsoin siinä, että kaverin pakeilla on pitkä vaihto alla, ja molemmat lähtivät vaihtamaan. Hyppäsin niiden selän taakse, ja sain Otsolta (Rantakari) hyvän syötön, mistä pääsin vähän karkuun ja ampumaan hyvin, Repo kertasi osumaansa.

Tappara-vahti Dominik Hrachovinalle kertyi ottelussa vain 12 torjuntaa Lankisen 27 vastaan. Tappara hallitsikin ottelua käytännössä alusta loppuun.

- Hyvä peli oli meiltä. Pääsääntöisesti pystyimme olemaan pelin päällä ja viemään peliä, Repo analysoi.

- Torstaina HIFK tulee kotiyleisön edessä vielä kovemmalla paineella. He haluavat varmasti päästä hyökkäämään ja vyörymään meidän päätyymme. Täytyy vaan olla kärsivällinen ja puolustaa hyvin.

Repo merkkautti tililleen ottelun loppuhetkillä vielä käytöskympin epäurheilijamaisesta käytöksestä, kun hän ampui rannelaukauksen kohti Lankista paitsiovihellyksen jälkeen. Asiaankuuluvasti tilanteesta seurasi myös melkoinen torikokous.

- Vihellys tuli aika myöhään, ja ehti lähteä kuti siitä vielä, kun en kerennyt enää reagoida. Kaverit siitä vähän suuttuivat, mutta ei siinä mitään. Se kuuluu lätkään, Repo hymyili ottelun jälkeen.

Välieräsarjan avauskamppailu keräsi Hakametsään vain 4897 katsojaa, mikä seitsemän peräkkäisen loppuunmyydyn paikalliskamppailun jälkeen oli todella vaisu määrä. Repo toivookin Tappara-fanien heräävän vielä sarjan edetessä.

- Totta kai sitä toivoo, että katsomot olisivat näissä peleissä täynnä. Kaikki kuitenkin tietävät mistä pelataan, niin kenelläkään ei pitäisi olla vaikeuksia syttyä näihin peleihin.

Tappara voitto ottelun lopulta 2-0 Veli-Matti Savinaisen lauottua kiekon tyhjään maaliin puoli minuuttia ennen loppua. Tapparan ja HIFK:n välieräsarja jatkuu toisella osaottelulla torstaina Helsingissä.