Tapparan Tuhkanen vuokralle Kouvolaan

Niko Tuhkasen peliaika Tapparan liigapeleissä jäi syyskaudella kaikkineen kuuteen minuuttiin ja 38 sekuntiin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Tapparassa tällä kaudella sivuraiteelle joutunut puolustaja Niko Tuhkanen, 28, vahvistaa KooKoota ainakin joulukuun ajan.

KooKoo kaipasi pakkiapua, kun kolmeksi kuukaudeksi sairaslistalle pudonneen Mikko Jokelan lisäksi takalinjoilta on poissa tällä viikolla maajoukkueeseen liittynyt Mikko Lehtonen.

Viime kaudella Pelicansia ja Bluesia sekä Mestiksessä Peliittoja ja TuToa edustanut Tuhkanen on pukenut Tapparassa tällä kaudella seitsemään liigaotteluun, joista vain kahdessa on päässyt kaukaloon. Hän pelasi TPS:ää vastaan runsaat kuusi minuuttia (6.19) ja HIFK:n vieraana 19 sekuntia.

Kahdeksatta liigakauttaan pelaavalle lahtelaiselle Tuhkaselle keskiviikkoinen ottelu KooKoo-Lukko on 150. runkosarjassa.

Aikuiskausillaan Tuhkanen on pelannut toissa kautta lukuun ottamatta aina myös Mestistä, tällä kaudella Lempäälässä. Toissa kauden Pelicansin tehopisteet 5+10 ovat yhtä vaille puolet hänen koko liigauransa tehoista 11+20.

Tuhkanen on ilmoitettu KooKoon kokoonpanoon kolmospakkipariin kouvolalaiskasvatti Arttu Pellin rinnalle. Lukko-pelin muut puolustajaparit ovat Robin Jacobsson-Ryan O´Connor ja Oscar Eklund-Ossi-Petteri Grönholm.