Tapparan tehopakki ei suostu tähdeksi - "Täytyy kasvattaa kesällä hartioita"

Tappara on tottunut voittamaan, mutta eihän siihen urheilija koskaan kyllästy. Kirvesrintojen kymmenes peräkkäinen voitto näki illan kajon Jyväskylässä tiistai-iltana, kun korkeatasoinen jääkiekko-ottelu päättyi sarjakärjen 3-2 -voittoon JYPistä.
Alkutahdit kolmen pisteen potille löi Jan-Mikael Järvisen viimeistelemä Tapparan avausmaali jo 33 sekunnin jälkeen heti ensimmäisestä hyökkäyksestä.

- Se saattoi olla meidän onni tänään, että saatiin tuollainen salamastartti, Tappara-pakki Aleksi Salonen tuumasi.

23-vuotias JYP-kasvatti siirtyi Jyväskylästä Tampereelle kesken viime kauden, helmikuussa. Kolmen ja puolen kauden yrittämisestä huolimatta JYPistä ei sopivaa ruutua irronnut. Loppukausi porkkanapöksyissä sujui melko pienessä roolissa, mutta tällä kaudella vastuuta on tullut säännöllisesti joka ilta.

Siellä oli välillä sen verran kramppia reisissä, että ei jaksettu enää seurata JYPin jätkiä.

Kun Tapparan syyskuinen Jyväskylän vierailu päättyi 0-2 -tappioon, maistui ensimmäinen voitto vanhassa kotihallissa hyvältä Salosen suussa.

- Kyllä siinä tuli jo satasia laitettua taululle virkistyskassaa varten. Oli extrapanos tänään, Salonen veisteli ottaen samalla vastaan painokelvottomat tervehdykset JYP-huoltaja Pekka Vesamaalta.

JYP ei ollut missään tapauksessa ottelussa mikään vastaantulija, vaan oli kiekollisena aloitteellisempi ja vei peliä välillä pitkiäkin pätkiä. Maalipaikkojen äärimmäisen tehokas hyödyntäminen oli Tapparan yksi valtti, supertiivis keskustan puolustaminen toinen.

- Siellä oli välillä sen verran kramppia reisissä, että ei jaksettu enää seurata JYPin jätkiä. Oli pakko vaan sumputtaa se maalin edusta, Salonen murjaisi.

- Toisaalta kyllä tuo keskustan puolustaminen ja nopeat vastaiskut ovat olleet meille iso teema koko kauden, hän lisäsi.
Illan erikoisuus oli se, etteivät päätuomarit Jari Levonen ja Antti Boman viheltäneet ottelussa ainuttakaan rangaistusta.

- Mä luulen, että sopi meille aika hyvin tänään, että ulosmitattiin vaan kaikki meidän viidellä viittä vastaan -pelaamisesta, Salonen arveli.

Meillä on noita isoja staroja tuossa.

Salonen on naputellut Tapparan takalinjoilla tehot 5+11=16 ja on joukkueensa toiseksi tehokkain puolustaja. Otso Rantakarilla on kasassa 6+10=16 pistettä, joten hän ennättää edelle yhden maalin turvin. Rantakari on tehnyt puolet pisteistään ylivoimalla, Salonen ei ainuttakaan.

- Siellä on ne tietyt vakionaamat ylivoimassa. Ja eihän siinä mitään, niin kauan kuin tulosta syntyy. Jos rupeaa jossain vaiheessa tökkimään, niin ehkä sinne sitten on saumaa päästä kokeilemaan, Salonen tuumasi.

Niin. Salosen kiekollisen osaamisen voisi ajatella olevan käyttökelpoista pakkopelissä, mutta toisaalta kun Tapparan ylivoima on ollut koko kauden liigan tehokkainta, on sinne paha mennä sorkkimaankaan. Yv-vastuun puutteesta huolimatta "Sählä" on tällä haavaa tyytyväinen jääkiekkoilija.

- Meillä on noita isoja staroja tuossa. Niiden taustalla on saanut tehdä duunia rauhassa ja onnistumiset ovat ruokkineet onnistumisia, Salonen luonnehti.

Toisaalta lähes puoli pistettä per peli -tahti on sellainen, joka nostaa puolustajan helposti tähtikategoriaan.
- No... Täytyy kasvatella kesällä hartioita, että kestää ne paineet sitten, Salonen lohkaisi.