Tapparan Tapola hankinnoista: Edelleen meillä on silmät auki ja korvat höröllä

 

Näistä kuvista, näistä tunnelmista. Vuosi sitten finaaleissa tunnelma oli näin tiheä. HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen johdattaa joukkueensa Tampereen Hakametsään perjantaina. Lauantaina näyttämönä on tuttu Nordenskiöldinkadun kattila. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Puolustaja Aleksi Salonen palaa Tapparan pelaavaan kokoonpanoon perjantai-illan HIFK-ottelussa. Joukkueensa toiseksi tehokkain pakki on ollut viimeksi tositoimissa tammikuun alussa.

JYP-lähtöisen Salosen saldo kauden 36 ottelussa on 5+11=16. Plus-miinuslukema (+11) on joukkueen puolustajista toiseksi paras norjalaisvahvistus Alexander Bonsaksenin (+17) jälkeen.

Erinomaisen alkukauden pelannut hyökkääjä Jukka Peltola on merkitty jälleen tänään puolustajaksi, kun Tappara kohtaa kotikaukalossaan viime kevään finaalivastustajansa HIFK:n. Nyt puolestaan Aleksi Elorinne on sairaana sivussa.

Tappara saa jalkeille myös kuusi "oikeaa" puolustajaa, kun kolme viikkoa telakalla ollut Salonen palaa kokoonpanoon. Vakiokuusikossa nähty Jere Rouhiainen on nyt ilmoitettu ns. seitsemänneksi puolustajaksi.

Vakiopakeista pidempään sivussa ovat olleet Tapio Sammalkangas, jonka paluu on  Tapparan mukaan ajankohtainen kolmen-viiden viikon päästä sekä Valtteri Kemiläinen, joka on ollut "ylävartalovamman" vuoksi sivussa joulukuun maaottelutauosta lähtien.

Siirtotakaraja umpeutuu Liigassa vasta helmikuun puolivälissä. Yleisen kokemuksen perusteella kärkijoukkueet pyrkivät pönkittämään menestystoiveitaan tekemällä täsmähankintoja. Tapparakin seuraa markkinoita.

– Edelleen meillä on silmät auki ja korvat höröllä, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi tiistain Ilves-ottelun jälkeen. 

– Totta kai tiedämme, että seuraamme näitä omia parantumisia, ja sitä mitä tapahtuu. Siirtorajaan on vielä aikaa. Emme tee mitään paniikkiratkaisuja, mutta olemme totta kai hereillä ja selvillä siitä, mitä tuossa liikkuu, Tapola totesi.

Tappara lähtee viime kauden finaaliuusintaan voitto taskussa. Paikallisvastustaja Ilves kaatui tiistaina Veli-Matti Savinaisen osumalla 3–2. Kaava oli tuttu, kirvesrinnat nousivat takaa rinnalle ja ohi. Vahvasta kolmannesta erästä on ehtinyt jo muodostua Tapparalle tavaramerkki. 

– Meillä oli kova viikko viime viikko. Ehkä emme ihan saaneet kaikkia romuja pois jaloista siihen ottelun lähtöön, mutta sitten kun jalat aukesivat, pääsimme paremmin mukaan, Tapola pohti.

Myös HIFK:n kokoonpanossa on pieniä muutoksia. Alkukauden loukkaantuneena ollut puolustaja Eemeli Heikkinen, 22, pelaa  kauden ensimmäisen ottelunsa IFK:ssa. Lähes kaksimetrinen ja satakiloinen nuorukainen on pelannut tällä kaudella kuusi Mestis-ottelua IFK:n yhteistyöseuran RoKin paidassa tehoin 0+2.

Myös Miihkali Teppo on palannut loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanoon ja pelaa Teemu Erosen pakkiparina. A-juniorijoukkue "Kollien" kapteeni Juha Jääskä pelaa sentterinä Micke Åstenin ja Lennart Petrellin välissä.

Tapparan kokoonpano:

Maalissa: Dominik Hrachovina (Teemu Lassila)

Veli-Matti Savinainen–Jan-Mikael Järvinen–Jere Karjalainen; Pekka Saravo–Otso Rantakari

Martin Røymark–Otto Rauhala–Teemu Nurmi; Aleksander Bonsaksen–Jukka Peltola

Henrik Haapala–Jani Lajunen–Sebastian Repo; Juuso Pulli–Aleksi Salonen

Charles Linglet–Juhani Jasu–Manu Honkanen; Jere Rouhiainen

HIFK:n kokoonpano:

Maalissa: Kevin Lankinen (Niilo Halonen)

Jasse Ikonen–Roope Hintz–Juhamatti Aaltonen; Teemu Eronen–Miihkali Teppo

Juuso Puustinen–Mikael Johansson–Joonas Rask; Juuso Salmi–Daniel Grillfors

Arttu Luttinen–Robert Leino–Henri Tamminen; Joe Finley–Saku Salmela

Micke-Max Åsten–Juha Jääskä–Lennart Petrell; Eemeli Heikkinen