Tapparan raumalaishyökkääjä: Pelaamisessa hyvä rakenne

Tappara jatkoi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan siitä, mihin viime kauden päätti: voittoon. Ilves kaatui treeniderbyssä maalein 2–0, mutta finaalin jälkeistä Kanada-maljan kohottelua ei nähty, ei liioin Dominik Hrachovinan pytyn kuljetuskierrosta jääkoneella. Toimeliaan maineessa oleva tshekkivahti oli toki nytkin näkyvässä roolissa pidettyään nollan.

Tunnelataus ei luonnollisesti kohonnut ihan Hakametsän historiallisen hallin kattorakenteisiin asti.

– No, olihan se pikkaisen erilainen, mutta treenipeliksi intensiteetti ja taso olivat aika hyviä, Tapparan raumalais-eurajokelainen sentteri Juhani Jasu arvioi.

Jasu hyökkäsi nimellisessä ykkösketjussa Otto Rauhalan ja viime kaudella 18 runkosarjamaalia latoneen Jere Karjalaisen kanssa.

– Minulla itsellänikin oli aika monta paikkaa. Jos tolppa olisi mennyt sisään, voisi tietysti olla tyytyväisempi, mutta jos miettii muuta kuin tulosta, niin pelaamisessamme oli aika hyvä rakenne, Jasu sanoo.

Tappara siirtyi vasta Tampere Cupin aattona tuttuun Hakametsän kaukaloon. Kesän treenijäät joukkue veti Kaukajärvellä, missä käytössä oli välillä kaksi kaukaloa yhtä aikaa, välillä koko miehistö hikoili samalla jäällä.

– Emme pelanneet pelkastaan trappia tai hitaita lähtöjä, vaan saimme aika monipuolisesti tehtyä niitä juttuja, joita treeneissä on harjoiteteltu. Oton ja Jeren kanssa on hyvä pelata, nopeita jätkiä molemmat, Jasu puntaroi.

Sen syvempiin analyyseihin – tai varsinkaan kehittämiskohteiden listaamisiin – ei ole vuoden tässä vaiheessa ja yhden pelin perusteella tarvetta. Jasu tosin myöntää, että pukukopissa on hieman huolestuttu siitä, miten aktiivisesti Pokemon-jahti on kiskaissut osan joukkueesta mukaansa.

– No, kieltämättä. Kun olen ollut meidän pikkumuksun kanssa Pikku Kakkosen puistossa, niin siellä on pyörinyt tutun näköisiä hyypiöitä puhelin kädessa, Jasu virnistää ja paljastaa tutun harvan hammasrivistönsä.

 

Tapparassa nähdään alkavalla kaudella kaksi kasvoa, jotka ovat ammentaneet kiekko-oppinsa Lukossa. Timo Elo (oik.) toimi viime kaudella kirvesrintojen A-nuorten päävalmentajana. Juhani Jasu vaihtoi HPK:n oranssin pelipaidan kesken kauden oransseihin housuihin. Tuloksena oli Suomen mestaruus. Kuva: JP MikolaTampere Cupin finaali Tappara–TPS Hakametsässä klo 18.