Tapparan nuori hyökkääjä talutettiin pukukoppiin – KalPan Riikolalta painava taklaus –

Tapparan ja KalPan kamppailu sai lisää jännitettä toisen erän lopulla, kun Juuso Riikola taklasi Tapparan Joona Luotoa. Kirvesrintojen nuorin pelaaja, vasta 19-vuotias Luoto loukkasi tilanteessa itseään ja poistui välittömästi pukukoppiin.

Kuopiolaispuolustaja Riikolalle ei tuomittu tilanteesta rangaistusta.

Luoto ei ilmestynyt kaukaloon enää ottelun kolmannessa erässä. Vamman laadusta ei kantautunut tietoja vielä ottelun ollessa käynnissä, eikä Tappara-luotsi Jukka Rautakorveltakaan lohjennut taiston tauottua tarkempia tietoja.

– Niin kuin tiedätte, valmentaja ei voi sanoa tuohon mitään, Jos sanon, viedään natsat pois, Rautakorpi hymähti ja viittasi Liigan käytäntöön, jossa valmentajat eivät voi kommentoida pelaajiensa terveystilannetta.

Kuopiolaisten virkaveli, päävalmentaja Sami Kapanen

– Riikola on räjähtävä, luistelu on kevyttä ja vaivatonta. Hän saa kaiken voiman taklauksiinsa – ja joutuu välillä jopa himmailemaan, Kapanen sanoi.

Hakametsän viiri kattoon -juhlaottelua seurasi Hakametsässä 6231 katsojaa.

Toisen erän lopulla nähtiin myös harvinaisesta syystä puhallettu rangaistuslaukaus.

Tapparan puolustaja Valtteri Kemiläinen valmistautui riistämään kiekon KalPan hyökkääjä Frank Gymeriltä. Kemiläinen kuitenkin siirsi hänen ja Gymerin välissä jäässä maannutta mailaa kohti hyökkääjää.

Sääntökirjan mukaisesti tästä kuuluu määrätä rangaistus "mailalla tai esineellä heittämisestä". Koska teko tehtiin  puolustusalueella, siitä seurasi rangaistuslaukaus. Jos Kemiläinen olisi tehyt mailan siirtämisensä keski- tai hyökkäysalueella, seurauksena olisi ollut kahden minuutin jäähy.

Maalia tilanteesta ei syntynyt, sillä Tappara-vahti Dominik Hrachovina koppasi Gymerin yrityksen räpyläänsä. 

Edit: Juttua päivitetty 21.27 – lisätty päävalmentajien kommentit.