Tapparan Martin Røymark maajoukkuematkalla

Loppuviikolla pelattava olympiakarsintaturnaus verottaa Tapparan tämän viikon treenivahvuutta yhden pelaajan verran, kun Martin Røymark on totutusti mukana Norjan maajoukkueessa.

Sen sijaan Tapparan toinen norjalainen, puolustaja Alexander Bonsaksen on vielä toipilaana, eikä pelaa Norjassa järjestettävässä neljän maan karsintaturnauksessa.

Norja on vuoden 2018 Etelä-Korean kisojen perässä luonnollisesti täysin palkein ja tosissaan. Nyt myös NHL-aikataulu antaa karsintoihin täyden tuen, sillä World Cup -leiritys alkaa vasta ensi viikolla. Kokoonpanossa mukana ovat myös vuonomaan NHL-tähdet, New York Rangersin Mats Zuccarello ja Coloradon Andreas Martinsen. Zuccarello nakutti viime kaudella NHL:ssä 61 (26+35) tehopistettä ja sai odotetusti kutsun Euroopan joukkueeseen syyskuussa pelattavaan World Cupiin,

Tapparaan täksi kaudeksi siirtynyt Røymark on pelannut Norjan MM-miehistössä peräti yhdeksän MM-turnausta peräkkäin. Astetta kovemmat karkelot eli olympiakisat ovat nekin tuttuja. Røymark hakee olympiapaikkaa nyt jo kolmannen kerran. Vuoden 2010 varsinaiseen olympiaturnaukseen Norja ei selvinnyt, tie katkesi karsintoihin, mutta 2014 Røymark oli mukana Sotshin olympiakisoissa. Laitahyökkääjän neljän pelin saldoksi jäi tuolloin 0+0 ja –6.

Koko A-maajoukkueurallaan Røymark on esiintynyt Norjan paidassa peräti 169 kertaa. Työteliään laiturin saldo niissä peleissä on 17+19.