Tapparan kokenut paluumuuttaja on matkalla ennätyspisteisiin – vaikka menossa on jo uran 14:s kausi

Teemu Nurmelta on nähty onnistunut paluu porkkanan värisiin housuihin. Keskiviikkona Sportia vastaan Nurmi hyökkää Tapparan kolmosketjussa kapteeni Jukka Peltolan ja sentteri Jan-Mikael Järvisen rinnalla. Uusi ulkomaalaishyökkääjä David Linglet ei ole vielä kokoonpanossa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Hakametsän jäähallin rakenteita ravistelee jatkuva töminä, joka on vähintään triplasti voimakaampi kuin koko joukkueen yhtäaikainen pomppiminen tasajalkaa katsomon rappusilla.

Onko siivooja saanut hermoromahduksen ja pyrkii lattianvahauskoneella tiiliseinästä läpi? Vai hakeeko joku kuivatreeniään tekevä luunmurskaaja mentaalista lujuutta vetelemällä hyppytaklauksia päin seinää?

Pitää käydä katsomassa, kuka tai mikä siellä tömistelee.

Asialla on hyökkääjäkaksikko Teemu Nurmi–Juhani Jasu ja aiheena aamujäiden jälkeinen loppuverryttely. Hyökkääjät heittelevät kuntopalloa seinään eri asennoista, niin että kinkunsyönnin kuormittama (tuo oli huono välikevennys) keskikroppa saa monipuolista kuormitusta.

Kiertoliikkeitä tulee tasaiseen tahtiin molempiin suuntiin toisin kuin kaukalossa, missä rightin hyökkääjillä on yleensä vasen olkapää ja kylki edellä. Totta kai kiekkoilijan kroppa on jäälläkin kovilla, mutta siellä iskut ja osumat ovat enemmän sattumanvaraisia kuin oheisissa, missä on helpompi – ja myös järkevämpi – käyttää helppo viisi vasemmalle, yhtä monta oikealla -metodia.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola on vajaa vartti aiemmin koonnut joukkueensa kaukalossa keskiympyrään ja muistuttanut, että jokaisen pitää huolehtia itsensä siihen vireeseen, että keskiviikkona valmiina, kun vuorossa on seuraava peli, tällä kertaa Vaasassa, missä vastassa on loukkaantumisten runtelema Sport

Vaikka pohjilla on seitsemän peräkkäistä voittoa, sarjakärjen leirissä ei ole tuudittauduttu "helpolla tää tästä hoituu" -asenteeseen.

Välipäivän jääharjoitus on ollut lyhyt ja terävä, mutta napakkaan treeniinkin on saatu pakattua Tapolan latautuneilla saatesanoilla maustettua träp-pelaamista myöden se koko pelillinen ydin, josta Tapolan Tappara tunnetaan. 

Ilman iloista hyökkäyspeliä sarjakärki ei olisi yltänyt ensimmäisenä joukkueena sadan tehdyn maalin rajaa.

Vuosimallin 2016–17 Tapparan osalta ei silti sovi jumiutua puhumaan pelkästään träpistä.

Ilman iloista hyökkäyspeliä joukkue ei olisi yltänyt ensimmäisenä joukkueena sadan tehdyn maalin rajaa. Tapaninpäivän 4–1-voitto Ässistä nosti kirvesrintojen osumien määrän jo 103:een. Se merkitsee keskimäärin 3,2 tehtyä maalia per ottelu.

Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen vuorottelevat kultakypärän käyttäjinä ja koko sarjan pörssikärkinä vähän sen mukaan, miten maajoukkuekomennukset ja kuumeet osuvat kohdalle, mutta onnistujia löytyy monia muitakin.

Juuri iloinen hyökkäyspeli on antanut mausteensa tämän kauden Tapparalle.

Kuntopallon kimpussa äheltävä Jasu teki vastikään 2-vuotisen jatkon ja sen jälkeen Ässien kaadossa tehot 2+1. Seitsemän kautta Lukossa hyökännyt  Nurmi houkuteltiin takaisin kasvattajaseuraansa nimenomaan ylivoiman täsmäaseeksi. Ja sellainen hän on tänä syksynä Tapparassa myös ollut.

Puolet tämän kauden tehoista on tullut ylivoimalla. Kasassa on 4+8 pistettä runkosarjan puolivälissä eli 30 ottelun jälkeen.
Tasakentällisin pelipaikka löytyy alaketjuista, mutta vajaata vastaan Nurmi saa jatkuvasti vastuuta.

– Vaihtelevaahan tämä syksy on ollut, mutta itselläni on sama kuin joukkueella. On saatu raavittua ihan hyvin pisteitä kasaan, Nurmi sanoo.

Parhaat Lukko-kaudet tuottivat 38, 37 ja 36 pistettä eli tähänastisten liigavuosien parhaat tehot. Nyt runkosarjan puolivälissä Nurmi on nakuttanut jo 22 (8+14) tehopistettä. Jos terveyttä riittää, uran piste-ennätys on haarukassa.
Se olisi kova juttu uran 14:nnellä liigakaudella.

– Totta kai on hyvä, että tulostakin tulee, koska paljon treenataankin. Metodit eivät ole täällä silti muuttuneet mitenkään tai mihinkään. Puolustaminen tulee ensin, sitten hyökätään, Nurmi hymähtää. 

Sport–Tappara keskiviikkona kello 18.30