Seurasiirto nosti siiville – Tapparan kevään ykköstykki löytyi kesken kauden Pelicansista

Sebastian Repo (vas.) tekee muutakin kuin maaleja. Tässä tapparalaisen taklausta maistaa KalPan Niko Mikkola. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pelicans on ollut pian lomilla jääkiekkoliigasta jo sen aikaa, että jatkosopimuksilla Lahteen sidotut pelaajat alkavat nähdä painajaisia paluusta joukkueharjoituksiin.

Ainakaan yksi syksyn lahtelaisjoukkueessa aloittaneista pelaajista ei kuitenkaan voi olla kovin tyytymätön tähän kauteen. Sebastian Repo iski maanantaina Kuopiossa kevään pudotuspelien maalinsa numerot viisi ja kuusi. Pelicansissa ei olisi ollut tarjolla myöskään maanantaista tilauslentoherkkua by Tappara ja Finnair.

Lentäen olet jo melkein perillä. Ilmasilta Savosta Pirkanmaalle jouduttaa kummasti kotimatkaa – joka toki voiton jälkeen tuntuisi muutenkin lyhyeltä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


Kun Repo, 20, jätti kotikaupunkinsa Lahden taakseen lokakuun lopulla, näytti hänen pistesarakkeensa Pelicansissa lukemia 0+3. Takana oli farmikomennuksia Mestikseen Heinolan Peliittoihin. Tapparassa farmikeikkoja ei tullut.

- Repo tekee joka päivä niin paljon töitä, että nuoresta miehestä aistii hänen tavoitteensa olevan aivan muualla kuin tässä liigassa, kuvaili Tapparan valmentaja Jussi Tapola pudotuspelien ykköstykkiään.

Repo tuuletti maaleja molempien KalPan maalivahteja vastaan. Hänen laukauksensa johtolukemiin 4-1 jo pelin 26. minuutilla lähetti KalPa-vahti Eero Kilpeläisen vaihtopenkille valmistautumaan jo tiistaiseen Hakametsän kohtaamiseen.

- Heti Tapparan koppiin astuttuani pystyi aistimaan voittamisen kulttuurin, kuvaili Repo marraskuun taitteen tunnelmia Pirkanmaalla.

- Kun siirryin Tapparaan, oli heti selvää, ettei tällä kaudella pelata mestaruutta vähemmästä.

Repo sai maalitilinsä Tapparassa auki heti debyytissään. Sen jälkeen osumia onkin syntynyt porkkanapöksyille 62 pelissä 17. Niiralan kohtaamisen viimeinen osuma ylivoimalla oli osoitus Revon loistavasta laukauksesta.

- Pääsin muutenkin ampumaan hyvistä paikoista, mutta siihen maaliin sain (Kristian) Kuuselalta maailmanluokan syötön. Tykkään ampua ykkösellä, Repo totesi.

- Jokainenhan tykkää näistä peleistä. Nyt pitää vain nollata tilanne. Ei tämä kuitenkaan ollut edes sarjan paras pelimme. Kaksi ekaa olivat parempia, vaikka hävisimme ne.