Tapparan kapteeni Peltola: Pitkä matka heillä on vielä voittoon

Tapparan kiri päätöerässä oli raju. Kirvesrintojen playoffien parhaan pistemiehen eli Veli-Matti Savinaisen kypärä koki taistelun tuoksinassa kovia. Kuv: Jukka Rautio/Europhoto

Tapparan kapteeni Jukka Peltola joutui virkansa puolesta pohtimaan syntyjä syviä toisen peräkkäisen tappion jälkeen.

– Kyllä meidän huolellisempia täytyy olla. Tänäänkin annettiin vähän haljuja maaleja, Peltola puntaroi Nelonen Pron haastattelussa.

– Voi mennä ylilatautumisen puolella, mutta ei nyt mennä pikkujuttujen taakse, Peltola sanoi ja muistutti, että niin voitot kuin tappiotkin pitää osata käsittelä oikein.

Tappion käsittelyssä tunteet olivat pinnassa ainakin Veli-Matti Savinaisella, jolle ottelun tamperelainen päätuomarikaksikko Timo Favorin–Anssi Salonen tuomitsivat pelirangaistuksen "mailan tai muun esineen heittämisestä".

TV-lähetyksessä tapausta käsiteltiin monisanaisesti ja kerrottiin, että Liigan edustaja Arto I. Järvelä oli jo tuoreeltaan pyytänyt tilanteesta kuvatallenteen Neloselta. Pelaajan ja Tapparan kannalta oleellista on, että tapaus ainakin tutkitaan ennen kuin päätetään, aiheuttaako episodi jatkotoimia.

Peltola muistutti, että paras seitsemästä -ottelusarjassa 2–0-johto ei vielä takaa mitään johtoon karauttaneelle KalPalle.

– Sen voi sanoa, että pitkä matka heillä on vielä voittoon, Peltola muistutti ja huomautti hymyillen päälle.

– Eipä siinä, pitkä matka meilläkin on voittoon.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen tapaan, jolla oma joukkue tuli otteluun.

– Ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvä. Toisessa erässä oma kärsivällisyys ja sietokyky vähän katosi, Tapola myönsi.

Niko Mikkolan kolmannen erän alkuun iskemä 3–1-johtomaali oli kahden maalin kakkoserän jälkeen todellista myrkkyä tamperelaisille.

– Kahden maalin takaa olikin sitten vaikeampi tulla.

Tapolalta ei löytynyt pätevää meriselitystä sille, miksi toinen erä oli kirvesrinnoille niin hankala.

– Varmasti siellä oli heikkoja hetkiä, ja maalit sitä henkistä tilaa määrittävät. Ne toivat meille passiivisuutta ja heikkoa pelaamista. Täytyy toki katsoa vielä nauhalta, sieltä näkee paremmin, Tapola pohdiskeli tappiosta huolimatta tyynenä.

– Pitää vaan pystyä kärsivällisesti toistamaan ja uskoa, vaikka aina ei johtaisikaan.

Tappara pääsee kotikulmilleen jo tämän vuorokauden puolella kotiinsa ja ripeimmät jopa puolilta öin omiin vuoteisiinsa yöpuulle – jos uni nyt vielä siinä vaiheessa tulee silmään.

Puolustava mestari tekee Kuopion-pelimatkansa lentäen, ja paluulento lähtee Rissalasta kello 23. Kolmas finaali on otteluohjelmassa lauantaina.