Tapparan jatkoeräsankari Repo: "Tästä tulee tiukka ottelusarja"

Sebastian Revolla oli hymy herkässä iskettyään jatkoerässä ottelun ratkaisuosuman. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Sebastian Revolla oli hymy herkässä iskettyään jatkoerässä ottelun ratkaisuosuman. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tapparan sankari puolivälierien toisessa osaottelussa torstai-iltana oli Sebastian Rep, joka iski Aleksi Salosen laukauksen paluukiekosta jatkoerämaalin ja tasoitti ottelusarjan lukemiksi 1-1.

Pelicansista syksyllä Tapparaan siirtynyt 20-vuotias laitahyökkääjä kehui joukkueensa ilmettä verrattuna tiistaiseen tappiopeliin.

- Minun mielestäni menimme pelillisesti paljon eteenpäin joukkueena. Otimme ison stepin eteenpäin. Tiistainakin oli hyvä lähtö joukkueena peliin, mutta toinen erä ei ollut meidän pelaamista. Tänään pystyimme pelaamaan ehjän kuusikymppisen ja plusminuutit siihen päälle, Repo analysoi.

Isoimmat kehityskohteetkin oli helppo nimetä.

- Totta kai puolustuspelaaminen ja viisikkopelaaminen. Pystyimme pelaamaan tiiviimmin, ja sitä kautta saimme pelirytmiä käännettyä meille.

Runkosarjan lähes näytöstyyliin voittanut Tappara ei ole pystynyt puolivälieräsarjassa Ilvestä vastaan käyttämään lähes ollenkaan tuttua asettaan; kurinalaisilla viisikkohyökkäyksillä kiekon tuontia alueelle. Päätykiekot ovatkin tulleet uutena ilmiönä Tapparan peliin pudotuspeleissä.

- Se on playoff-kiekkoa. Kaikki joukkueet puolustavat tiukasti, ei siellä pääse kävelemään mihinkään. Sitä se on parhaimmillaan. Siellä on vastassa hyvä joukkue, joka pelaa keskialueen tosi tiukasti, niin meidän on vaan mentävä päädyn kautta.

Tappara lähti puolivälieräsarjaan suurena ennakkosuosikkina. Lähtikö Tappara hieman liian varmistellen puolivälieräsarjaan tiistain tulosta peilaten?

- En usko, että kukaan lähtee playoffeihin asennoitumaan löysästi mihinkään peliin. Kaikki tietävät, että kahdeksan parhaan joukossa kaikki joukkueet ovat erinomaisia. Tiesimme, että Ilves on huikea joukkue, ja jos haluamme mennä jatkoon, meidän täytyy näyttää parastamme. Tänään onnistuimme siinä.

Ennakkosuosikin viittaa ei joukkue myöskään suostu ottamaan harteilleen.

- Emme me ole tätä asetelmaa mietitty joukkueena ollenkaan. Sillä ei ole enää mitään merkitystä, mitä tapahtui runkosarjassa. Ilves on osoittanut olevansa hyvä joukkue, ja tästä tulee tiukka ottelusarja. Ennakkoasetelmilla ei ole mitään merkitystä.

Kaikki ottelusarjan neljä ensimmäistä ottelua on myyty loppuun jo hyvissä ajoin, eikä tunnelmasta ole ollut pulaa kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa. Yleisö saakin Revolta kiitosta.

- Huomaahan sen fiiliksen väkisinkin kaukaloonkin. Siellä on tupa täynnä ja huikea tunnelma, tietenkin siitä saa lisäbuustia, ja kaikki haluavat laittaa parasta pöytään. On se ihan mahtavaa, kun yleisö on mukana.

Puolivälieräsarja jatkuu Tapparan kotiottelulla lauantaina.